Heikki Kovalaisen tallikaveri Caterhamilla, Vitali Petrov, kertoo Singaporessa Marussian Timo Glockin ottaman 12:nnen sijan olleen kova isku tallille. Caterham on ollut läpi kauden Marussiaa edellä, mutta formula ykkösten armoton laskutapa järjestää tallit sarjataulukossa pisteiden puutteessa korkeimman sijoituksen mukaan.

Caterham on ollut parissa kisassa 13:ntena ja tippui näin viimeistä edelliseksi – ja mikä pahinta, rahapalkintojen ulkopuolelle.

– Se oli ikävä yllätys. Me olemme olleet heitä nopempia koko kauden ajan, Petrov myöntää venäläisen F1News.ru -sivuston haastattelussa.

– Se on sääli, koska olemme parantaneet autoa kauden alusta alkaen lujasti ja menestyksekäästi – ja sitten yhtäkkiä kilpailijamme sijoittuvat eteemme.

”Tämän pitäisi antaa meille lisää potkua”

Venäläiskuljettaja uskoo kymmenennen sijan menetyksen valmistajien sarjassa antavan lisämotivaatiota tallille.

– Toisaalta tämän pitäisi antaa meille lisää potkua. Kisoja ei ole montaa jäljellä ja nyt meidän on vain yritettävä uudestaan kaikin tavoin ottaa askel eteenpäin.

– Kisan jälkeen juttelimme [tallipäällikkö] Tony Fernandesin kanssa ja lupasin hänelle, että teen kaikkeni päästäksemme takaisin kymmenenneksi. Hänen kasvoiltaan näki, että tapahtuma oli suuri pettymys. Formula ykköset eivät ole hänelle vain liiketoimintaa, vaan hän todella rakastaa sitä.

– Kun Tony saapuu kisapaikalle, hän on aina mukana kaikessa; hän kommunikoi insinöörien kanssa, seuraa tilannetta ja toivoo meille kaikille – niin kuljettajille kuin mekaanikoillekin – hyvää onnea. Hän kutsuu tiimin kokoon ja sanoo mukavia sanoja. Sellainen saa aikaan hyvän hengen.