Voitottomasta kaudesta ja Span perusteella nopeilla suorilla vaikeuksissa olevasta autosta huolimatta Kimi Räikkönen lähtee tavoittelemaan vähintään palkintokorokesijoitusta Monzassa. Räikkösen paras sijoitus radalta tähän mennessä on kakkostila vuonna 2006.

– On totta, että en ole ikinä voittanut Italiassa. Syystä tai toisesta asiat eivät vain sujuneet minulle. Se ei tarkoita, että en osaisi ajaa siellä. Se, että en ole voittanut radalla menneisyydessä ei tarkoita sitä, että en tule voittamaan tai saa siellä hyvää tulosta tulevaisuudessa, Räikkönen sanoo tallin kotisivulla.

– Toivottavasti meillä on todellinen mahdollisuus taistella voitosta tällä kertaa, hän jatkoi.

Paikallinen tunnelma on vertaansa vailla fanaattisten tifosojen puskiessa omiaan eteenpäin.

– Edellisen kerran ajaessani Monzassa olin Ferrari-kuljettaja. Olen aina pitänyt Monzan ilmapiiristä, mutta se oli todella erityistä Ferrarin ajajana.

– Toivottavasti he yhä haluavat nähdä minun ajavan kilpaa siellä, vaikka voinkin olla Ferrarin edellä. Odotan innokkaasti kaikkien fanien näkemistä ja tunne on varmasti erityinen jos olen podiumilla Lotus-kuskinakin.