McLaren on tuskastumassa Lewis Hamiltonin viivyttelyyn jatkosopimusneuvotteluissa. Brittilehti Daily Mail kertoo, että neuvottelut ovat saavuttaneet ”kriisipisteen”.

Hamiltonin kannalta tilanne on muuttunut sikäli hankalammaksi, että McLaren on lehden tietojen mukaan ottanut yhteyttä Sergio Pereziin mahdollisena korvaajana ex-mestarille.

Ottaen huomioon, että meksikolainen Ferrarin junioriakatemiakuljettaja, vaikuttaa ainakin päällepäin totisesti epätodennäköiseltä, että hän olisi todella siirtymässä Wokingin palkkalistoille. Viesti on kuitenkin selvä: McLaren ei suostu Hamiltonin pompoteltavaksi.

– Lewis Hamilton leikkii tulella ja silloin kun leikkii tulella, joskus polttaa sormensa. Hän olisi hullu jos lähtisi McLarenilta. Jos hän haluaa tietää mitä tapahtuu kun lähtee kärkitallista pois rahan perässä, tarvitsee ainoastaan googlata Jacques Villeneuve, kommentoi lehdelle nimetön ”vanhempi F1-sisäpiiriläinen”.

Vastoin aiempia tietoja, lehti kertoo myös, että McLarenin tarjoama sopimus ei sisältäisikään palkanleikkausta. ”Valistuneen spekulaation” mukaan talli olisi tarjonut £45 miljoonaa (noin €55 miljoonaa) kahdesta vuodesta. Sopimus sisältäisi myös vuoden option.

Kuljettajasta kilpaileva Mercedes sen sijaan aiemman tiedon mukaisesti tarjoaisi kolmesta vuodesta bonuksineen suurimmillaan £60 miljoonaa. Talli kuitenkin tarjoasi McLarenia suuremman vapauden kuljettajalle rakentaa omaa julkkisbrändiään omien toiveidensa mukaisilla sponsoreilla.

Kuten aiemmin on kerrottu, tallipäällikkö Ross Brawnin nerokkuus sekä autoyhtiö Daimlerin tuki vetää myös Hamiltonia puoleensa.