Aiemmin tällä viikolla Saksan media kertoi, että Vitali Petrovin heikentynyt sponsoritilanne saattaa olla johtamassa hänen korvaamiseensa toisella kuljettajalla Caterham-tallissa – pahimmillaan jo ennen tämän kauden loppua.

Petrov itse myöntää tuoreessa haastattelussa, että spekulaatiot eivät ole tyhjästä keksittyjä. Viipurilainen sanoo epävarmuuden jatkostaan olevan stressaavaa.

– Sellaisilla asioilla on aina psykologinen vaikutus kuljettajaan. Kauden 2010 sopimus varmistui joulukuussa, 2011 sopimus tammikuussa ja nyt viimeisin vasta helmikuussa. Kun joutuu jatkuvasti olemaan varpaillaan tietämättä, että tuleeko pysymään vai lähtemään, sillä on vaikutus henkiseen tilaan, Petrov kommentoi venäläiselle F1News.ru -sivustolle.

Petrovin manageri Oksana Kosatshenko on kauden vanhetessa kritisoinut mediassa suorasanaisesti maanmiehiään innottomuudesta tukea rahallisesti Venäjän ensimmäistä GP-kuljettajaa. Caterham-ajaja itse yhtyy näkemykseen.

– Oksana on oikeassa tehdessään asiasta jo ison numeron. Kaikkien täytyy ymmärtää: en tällä hetkellä tiedä, mitä tulen tekemään ensi kaudella. Siksi aloimme puhumaan tästä. Toivottavasti joku auttaa meitä, jolloin voimme valmistautua rauhassa seuraavaan kauteen.

27-vuotias myös korostaa, että hän ei ole vain ”maksukuski”. Talli ei ole löytänyt hänen tasaisen varmassa suoritustasossaan valittamisen sijaa.

– Kauden alun jälkeen en ole kuullut yhtään kielteisiä kommentteja. Omasta puolestani voin sanoa, että olen hyvin itsekriittinen ja mikäli talli on tyytymätön johonkin, he eivät piilottele sitä. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole kuitenkaan osoittanut pienintäkään tyytymättömyyttä.