Pastor Maldonadon voitto Barcelonassa oli ensimmäinen Williams-tallille sitten vuoden 2004.

Tallipäällikkö ja F1-legenda Frank Williams ehti nähdä menestysvuosia 80- ja 90-luvuilla seitsemän kuljettajien mestaruuden ja yhdeksän valmistajien mestaruuden verran, mutta viime vuosina ennen kautta 2012 oli jatkuvasti vaikeampaa.

– Joku sanoi joskus, että olettamus on kaikkien f*ck-uppien äiti. Se on hyvä repliikki, mutta pitää myös paikkansa. Se tiivistää formula ykköset. Mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä, Williams sanoo Guardianille.

– Ehkä jos on Red Bull tai McLaren, voi sanoa lauantai-iltana, että ”no joo, meillä pitäisi olla ainakin yksi auto kärkikolmikossa huomenna”. Mutta silloinkaan ei voi olla täysin varma. Opin sen itse vuosia sitten.

”Yhtiö on nyt hyvissä käsissä”

Sir Frank paljastaa takin tuntuneen melko tyhjältä kun Maldonado lopulta ylitti maaliviivan voittajana Espanjan GP:ssä.

– Oli vain helpottuneisuutta. Helpottuneisuutta siitä, että automme oli voittanut jälleen niin pitkän ajan jälkeen. Sitten tuli huoli siitä, että meidän on pidettävä samaa yllä ja tehtävä se uudestaan. Sen vuoksi minkäänlaista itsetyytyväisyyttä ei ole ollut.

Sir Frank uskoo, että vaikeimmat ajat ovat nyt takanapäin ja parempaa on jälleen luvassa.

– Yhtiö on nyt hyvissä käsissä. Mike (Coughlan) johtaa suunnittelua ja Mark (Gillan) on kilpailutoiminnan johdossa. He auttavat meitä saavuttamaan jälleen liike-energiamme.