Yhden maailman suurimman autourheilun erikoislehden, Autosportin toimittaja Tony Dodgins muistelee viime viikolla julkaistussa kolumnissaan unohtumatonta ensikosketustaan Mika Häkkiseen.

Kyseinen hetki oli Iso-Britannian Doningtonissa 1987, jossa ajettiin testirupeama Formula Ford 2000 -autoilla. Ennen Häkkisen sekä toisen tulevan F1-kuljettajan vetoa pohjalla oli Formula Ford -sarjan ajajan tekemä kellotus 1:12.2.

Allan McNish hyppäsi autoon ja iski kovan kierroksen: 1:11.5. Varikkomuurilla oli hyväksyviä nyökkäilyjä kokeneelta tuomarikaartilta, joka sisälsi (kauden 1976 maailmanmestarin) James Huntin, Dodgins muistelee.

– Sitten Häkkinen kipusi sisään. Yksi lämmittelykierros ja sen jälkeen 1:10.7! Hunt tuijotti sekuntikelloaan. ”Saiko kukaan muu tuota?”, hän saneli selkeällä tyylillään. Ympärillä oli myöntyviä nyökkäyksiä.

– ”Kuka tuo mies on? Pestatkaa hänet. Heti!!”.