FIA:n puheenjohtaja Jean Todt sanoo, että formula ykkösten nykyinen kulutaso on kestämätön.

– Minulle F1 on liian kallista. Jos emme toimi, löydämme itsemme tilanteesta, jossa emme voi teeskennellä pystyvämme 12 tallin sarjaan, pitpass siteeraa Todtia.

Ranskalaisen mukaan liian korkeat kulut talleille ovat nyt jo näkyvillä – nimittäin ns. maksukuskien muodossa. Todt vaikuttaa vihjaavan, että kulujen rajoittamisesta on vaikea päästä yhteisymmärykseen eri osapuolien välillä.

-Kuljettajien on tarkoitus olla kaikkein merkittävin osa kaikessa kilpa-ajossa, mutta enemmän kuin puolet heistä (F1-kuljettajat) joutuu maksamaan, jotta tallit voivat olla mukana.

– Olemme aloittaneet ratkaisemaan tätä, mutta F1 on kolmikantainen sopimus tallien, kaupallisten oikeuksien omistajan ja FIA:n välillä. Jos haluamme saada sen toimimaan, kaikkien täytyy työskennellä yhdensuuntaisesti.