Le Mansin 24 tunnin kilpailun alkupuolella kolaroinut ja ratamuuriin ajanut Anthony Davidson kertoo tilanteen syntymisestä ja pelon hetkistään Toyota-tallin haastattelussa.

– Luulin, että hän (Piergiuseppe Perazzini) pysyisi vasemmalla, miltä näyttikin. Saavuin mutkan keskipisteeseen, aloitin jarruttamisen ja olin jo lähes jättänyt mutkan taakseni, kun tunsin osuman vasemmassa takapyörässä. Auto spinnasi saman tien, Davidson kertoo.

Tilanne oli kammottava, myöntää britti.

– Tiesin kuinka lähellä vallit ovat ja sillä vauhdilla tulisin osumaan niihin hetkessä. Se tilanne sai melkolailla jähmettymään kauhusta.

– Tunsin valtavan lyönnin selkärangassani kun auton kaikki neljä pyörää osuivat taas maahan.

Auton pysähdyttyä kauhu ei suinkaan ollut vielä ohi.

– Avasin silmäni jälleen ja tajusin yhä olevani elossa, joskin pienissä kivuissa. Minulla oli yhä tunto ja pystyin liikuttamaan jalkojani – kaikki toimi. Tiedän, että minun tulisi pysyä autossa, erityisesti selkäkipujen takia, mutta aluksi tunsin täyttä paniikkia ja klaustrofobiaa. Minun piti vain päästä ulos.

Davidson kertoi myös, että tallin kuljettajat ovat käyneet tapaamassa häntä sairaalassa ja hänen pitäisi olla täysin liikuntakykyinen jälleen noin kolmen viikon päästä.