Sky Sportsin mukaan Kimi Räikkönen ”koetteli Lotuksen kärsivällisyyttä” Monacossa. Toimittaja Mark Hughes sanoo, että auton ohjauksen uudelleen rakentaminen torstain aamuharjoitusten aikana ei ollut mieluinen tehtävä tallille.

Räikköstä oli pyydetty harkitsemaan harjoitussession ajamista ongelmista huolimatta ja korjaus olisi tehty sessioiden välissä, mutta hän oli kieltäytynyt. Lotus-kuskin vaatiman ohjausjärjestelmän rakentaminen on ”poikkeuksellisen vaikea tehtävä”, Hughes kertoo pitkässä raportissaan.

– Kuivalla ajamisen puute oli lähes varmasti vaikuttava tekijä Kimin aika-ajosuorituksessa, jota eräs vanhempi tallin insinööri kutsui ’heikoksi’. Hänen vauhdin puutteensa kisassa johtui suurelta osin takarenkaiden kulumisesta autossa, joka yleensä on kaikkein hellimpiä kumille. […] Talli ei ollut kovin vaikuttunut, Hughes sanoo.

– Jätkät tallissa ovat sitä mieltä, että he ovat tehneet kaikkensa vastatakseen Kimin pyyntöihin. Mikäli tulokset eivät yhäkään ole hänen makuunsa, niin sitten on hänen omalla vastuullaan sopeutua.

– Nyt Räikkösen täytyy joko selittää paremmin mitä hän tarvitsee, kuluttaa enemmän aikaa insinöörien kanssa, upottaa itsensä ongelman ratkaisuun – tai sitten vain elää sen kanssa ja sopeuttaa omaa ajoaan. Se, että hän nakkelee niskojaan, sanoo ”Ei, tuo ei kelpaa” ja kävelee pois, kun tiimi on työskennellyt loputtomia tunteja täyttääkseen hänen vaatimuksensa, ei toiminut ollenkaan.