Sen enempää Kimi Räikkösellä kuin Heikki Kovalaisellakaan ei ollut Monacossa vauhtia aivan kärkisijoille. Kumpikin onnistui kuitenkin puolustamaan sijojaan kisan aikana kapealla ja hitaalla radalla menestyksekkäästi.

Kovalainen piti Jenson Buttonin takanaan, kun taas Räikkönen kehitti taakseen Michael Schumacher -vetoisen jonon autoja ensimmäisellä stintillä. Kaikki eivät olleet tyytyväisiä suomalaisten ajoon.

– Me toivoimme, että osa johtajista joutuisi tekemään kaksi pysähdystä, mutta valitettavasti Kimi teki varsin suuren aukon takanani, joten kärjellä oli tyhjää rataa edessään ensimmäisen stoppinsa jälkeen, sanoi neljänneksi ajanut Sebastian Vettel Autosportin mukaan.

– Olisi ollut mukava olla palkintokorokkeella tänään (sunnuntaina), hän jatkoi.

Button puolestaan valitti, että Kovalaisen vauhti tuhosi hänen kisansa.

– Heikki oli niin hidas, mutta hän on erittäin hyvä sijoittamaan autonsa ja jos pidät autosi oikeassa paikassa, ohittaminen ei ole mahdollista, Button sanoi lehden mukaan.

– Hän varmaankin katsoi sivupeileihinsä enemmän kuin eteenpäin, mutta se on hänen valintansa ja tekee minun elämästäni vaikeaa. On (turhauttavaa) kun hän ei saa rangaistusta siitä ja hidastaa muita.