Lotus-talli myöntää pettymyksen Monacon osakilpailun tuloksiin. Talli kuitenkin korostaa kuorossa, että tulokset eivät heijastele auton suorituskykyä.

– Me saavuimme Monacoon kahden peräkkäisen palkintokorokesijan jälkeen, emmekä täysin tienneet mitä odottaa näin omalaatuisella radalla. Ennen aika-ajoja oli selvää, että E20 on kilpailukykyinen, mutta asiat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan, tallipäällikkö Eric Boullier sanoi Autosportin mukaan.

Kimin (Räikkönen) suhteen tiesimme, että palkintokoroketaistelu olisi enemmän kuin vaikeaa. Tuli ilmeiseksi, että olimme vaikeuksissa renkaiden kanssa kun lämpötila laski. Pitoa ei vain ollut ja pystyimme ainoastaan puolustamaan sijoitustamme.

Tekniikkapomo James Allison totesi, että muutakin kuin vain renkaiden lämmittäminen oli ongelmana.

– Kimi sai kohtuullisen startin, mutta ei pystynyt pitämään autoa haastamiseen tarvittavassa nopeudessa kun renkaiden paras kiilto oli poissa kymmenen tai viidentoista kierroksen jälkeen.

– Nyt meidän täytyy vain koota itsemme ja iskeä taas Kanadassa niin, että saamme molemmat autot kotiin hyvillä sijoilla.

Moottori-insinööri Ricardo Penteadolle kyse oli huonosta onnesta.

– Paketti on ollut nopea tänä viikonloppuna, minkä osoitti aika-ajosijoituksemme, mutta Romain (Grosjean) oli hyvin epäonninen startissa tapahtuneessa onnettomuudessa. Yhdeksäs sija Kimille on vähän turhauttava, eikä heijastele meidän yleistä suorituskykymme tasoa, jota näytimme täällä.