Tunnettu italialainen moottorilehti Autosprint uskoo tietävänsä salaisuuden Lotus E20:n vauhtiin. Lehden mukaan pääsyitä on kaksi.

– Päinvastoin kuin Rossassa (Ferrari), James Allisonin projektissa on keskitytty vähentämään jäähdytysjärjestelmän sisäistä, tuulen aiheuttamaa ilmanvastusta. Tällä tavalla saavutetaan suurempi nopeus, Autosprint analysoi viitaten Lotuksen vakuuttavaan suoranopeuteen Mugellossa.

– Toinen syy on pakoputkissa. Lotuksessa ne ovat täysin ”normaalit”, tarkoittaen sitä, että se ei käytä auton runkoa ohjatakseen pakokaasuja, kuten McLaren, Sauber, Red Bull ja nyt Toro Rosso. Se aiheuttaa menetyksen downforcessa, mutta pitää tehon maksimitasolla.

Autosprint uskoo, että Kimi Räikkösen lupailut menestyksestä tulevissa kisoissa eivät ole aivan tuulesta temmattuja.

– (Ratkaisu) voi olla Mugellon jälkeen tuomassa Romain Grosjeanille tai Räikköselle kauden ensimmäisen voiton.