Kimi Räikkösen Red Bull -huhut saivat aiemmin maanantaina jälleen tuulta purjeisiinsa kun espanjalaismedia kertoi anonyymin lähteen paljastaneen heille Mark Webberin todennäköisen siirtymisen Ferrarille ensi kaudeksi.

Vaikka Ferrarilinkki olisikin tuulesta temmattu, uransa loppupuolella olevan, ensi vuonna 37-vuotiaan jatkosopimus tuskin enää olisi itävaltalaistallin tähtäimessä. Vielä viime vuonna puhuttiin myös Lewis Hamiltonin siirtymisestä Red Bullille, mutta sittemmin energiajuomatalli on leikannut siivet huhulta.

Räikkösen on aiemminkin huhuttu korvaavan Webber Red Bullilla ja tallin johto ei ole erityisen kiivasti pyrkinyt kiistämään ainakaan kiinnostusta. Bahrainin viimeviikkoisen kisan jälkeen tallipäällikkö Christian Horner kehui Räikkösen ajoa varsin avoimesti televisiokameroiden edessä. Sponsorina Red Bull on jo ollut Jäämiehelle. Mitä tulee hänen sopimukseensa Lotus-tallin kanssa, se on kaksivuotinen, mutta yleisen käsityksen mukaan tarvittaessa purettavissa ensimmäisen kauden jälkeen.

Mitä sanoo Vettel?

Myös Räikkösen ja Red Bullin ykköskuljettajan Sebastian Vettelin tuttavallinen suhde on tunnettu. Kysymykseksi nousee se, että olisiko talli valmis ottamaan sisään kuljettajan, joka ei suostuisi soittamaan kakkosviulua. Kaksikko kannibalisoisi Red Bullin kuljettajamestaruustaistoa puolin ja toisin.

Sekin mahdollisuus on otettava huomioon, että Räikkösen ja Vettelin lämmin suhde ei ylipäätään ulottuisi tallikaveruuteen asti. Vettelillä on sanansa sanottavana mahdollisesta sopimuksesta – puolesta tai vastaan. Mikäli historiaan on uskominen, kaksikon paineensietokyky ei ole keskenään aivan vertailukelpoinen. Sekä tallijohto että Vettel itse lienevät tietoisia siitä, että Räikköselle vahva tallikaveri ei ole millään muotoa uusi tilanne – toisin kuin Vettelille, joku saattaisi sanoa.

Mikäli Räikkösen esitykset Lotuksella jatkuvat nousujohteisina, varmaa lienee ainakin se, että Red Bullin on otettava kantaa suorasanaisemmin asiaan seuraavien kuukausien aikana – mahdollisesti jo aiemmin, mikäli Webber-huhut yltyvät.