Tunnettu F1-toimittaja Mark Hughes kirjoittaa Sky Sports -artikkelissaan, että Kimi Räikkösen tulos Bahrainissa olisi voinut olla parempikin. Hughes uskoo Lotuksen antaneen Red Bullille tasoitusta antamalla kuljettajiensa kilpailla keskenään.

– Bahrainissa tallin kuljettajat ottivat alemmat podiumpaikat – ja Kimi Räikkösen suorituksessa oli se harmittava mahdollisuus, että kisa oli voitettavissa. Taktiikassa oli ehdottomasti jonkin asteista varovaisuutta ja sen lisäksi tallin halu antaa kuljettajille tasapuolinen kohtelu entisestään vaaransi tuloksen, Hughes kirjoittaa.

Toimittajan mukaan ratkaiseva kysymys oli kisassa se, että kuinka nopeasti Räikkönen saisi ajettua Sebastian Vettelin kiinni.

– Jos hän olisi saanut mahdollisuuden muutaman kierroksen aiemmin ja samalla useamman ohitusyrityksen yhden sijaan, Kimi olisi todennäköisesti hankkinut tallin ensimmäisen voiton sitten vuoden 2008.

– Jos (Romain) Grosjean olisi ollut ohjeistettu antamaan tietä Räikköselle heti mahdollisuuden siihen tultua, Kimi olisi ollut hyvin lähellä Vetteliä toisten pysähdysten aikaan, eikä seitsemän sekuntia jäljessä.

Hughes toteaa, että tilanne tallille ei ole kuitenkaan huono.

– Hyvä uutinen Lotukselle on se, että tällaiset asiat nyt ratkaisevat sen, että voittavatko he kisoja vai eivät.