Mikko Hirvosen sunnuntain Portugalin rallin voitto on hylätty. Syy hylkäykseen on sääntöjenvastainen kytkin ja turboahdin. Hirvosen auton hyväksytyssä kytkinmekanismissa, talli kertoo, on reikiä valon saamiseksi, mutta toimittajalta saatu uusin erä komponentteja oli jostakin syystä rei’ittämätön. Hyötyä tästä ei ole, sillä luonnollisesti reiättömyys toi autoon vain lisää painoa.

Turboahtimen turbiinipyörä puolestaan osoittautui liian suureksi – syy tähän puolestaan oli lämpölaajeneminen.

– Meillä ei ollut minkäänlaista tarkoitusta huijata ja päätös vaikuttaa aivan kohtuuttomalta. Kun ottaa huomioon, että löydetyt eroavaisuudet eivät suoneet meille mitään etua, olemme päättäneet valittaa päätöksestä, sanoi tallipäällikkö Yves Matton tallin tiedotteessa.

– Tällä hetkellä olen erityisen pahoillani Mikko Hirvosen ja Jarmo Lehtisen puolesta, sillä he ajoivat loistavasti erityisen vaikeassa rallissa. He todella ansaitsivat ensimmäisen voittonsa kanssamme. Kaikki mitä voin tehdä, on esittää vilpittömät pahoitteluni asiasta koko tallin puolesta. Toivon, että Mikko ja Jarmo saavat mahdollisuuden olla podiumin ykköspaikalla taas hyvin pian.