Venäläinen Vitali Petrov pääsi kuin varkain Jarno Trullin paikalle ennen formula ykkösten tämän kauden alkua.

Aiemmin Renaultilla operoinut Petrov on päässyt vihdoin tiimiin, jossa on selkeä johtaja ja yhteinen päämäärä. Näin ei ollut Renaultilla, sanoo Petrovin manageri Oksana Kosachenko, joka kritisoi voimakkaasti Kimi Räikkösen tallin johtoa ja työympäristöä, jossa Petrov joutui toimimaan.

– Päätös, joka tehtiin ennen kauden alkua, oli erittäin onnistunut. Tiimin ilmapiiri on aivan erilainen – ennen kaikkea tämä koskee organisaatiota ja sen lähestymistapaa. Tällä hetkellä F1-varikolla voit nähdä hymyilevän Vitali Petrovin. Viimeisten kahden vuoden aikana tätä hymyä ei juurikaan näkynyt Renaultilla, Kosachenko sivaltaa F1News.ru-sivustolla.

Ennen Räikkösen tuloa Renaultin eli nykyisen Lotuksen pakka oli kaikin puolin sekaisin. Nick Heidfeld sai potkut kesken kauden ja Petrovin kontrahdin piti kattaa vielä tämä kausi. Petrov sai kuitenkin lähteä, sillä talli halusi Räikkösen ja Roman Grosjeanin.

Ymmärrettävistä syistä Kosachenko antaa kehut nykyiselle Caterham-päällikkö Tony Fernandesille.

– Nyt hyvän ilmapiirin myötä Petrov on rauhallinen ja rento – Caterhamilla ei ole sellaista jännitystä ja painetta. Toisaalta on myös erittäin positiivista, että Caterhamilla on selvä johtaja, ja heillä on yksi päämäärä, jonka mukaan kaikki menevät. Ei ole niin, että jotkut menevät tuonne ja toiset tänne, eikä kukaan johda joukkuetta. Tony Fernandes johtaa karismallaan koko tiimiä ja me olemme siinä mukana.