WSJ kertoo: Mitkä maat voittavat F1-kisoja tehokkaimmin – katso Suomen sijoitus!

© Kuva: Getty Images

The Wall Street Journal on laskenut kärkikymmenikön maailman F1-maista sen perusteella kuinka usein tietyn maalaiset kuljettajat voittavat osakilpailun. Kyseisellä listalla kärjessä on Argentiina ja Suomi sijalla seitsemän.

Argentiinalaiskuljettajat ovat ajaneet yhteen laskettuna 362 osakilpailua ja voittaneet niistä 38. Näin ollen keskimäärin argentiinalaiskuljettajat ovat tarvinneet 9,53 osakilpailua jokaista voittoa kohden.

Suomalaiskuljettajat puolestaan ovat ajaneet 731 osakilpailua ja voittaneet 44 – jälkimmäinen luku on neljänneksi korkein maailmassa. Tämän perusteella suomalaiskuljettajat ovat ajaneet siis keskimäärin 16,61 kisaa voittaakseen yhden.

Suomen taakse voittotehokkuudessa jäävät Top 10 -listalla Iso Britannia, Brasilia sekä Kolumbia. Edellä ovat aiemmin mainitun Argentiinan lisäksi Espanja, Australia, Itävalta, Kanada ja Saksa.

Tilasto on tietenkin melkoisen keinotekoinen, sillä argentiinalaisten voitoista 24 kuuluu viisinkertaiselle maailmanmestarille Juan Manuel Fangiolle, kun taas esimerkiksi brittikuljettajilla on voittoja sarjan historian aikana kolmatta sataa, mutta myös kuljettajia pilvin pimein.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.