Entinen F1-ajaja, sveitsiläinen Marc Surer kertoo mikä Williams-tallissa on vikana. Merkittävä syy tähän on johto. Surerin mielestä Williams-talli tarvitsee tallijohdon nuorennusleikkausta.

Patrick Head, tekninen johtaja, tuli liian vanhaksi ja ei ollut enää ihan mukana menossa, joten he halusivat siirtyä Sam Michaeliin, mutta se ei riittänyt. Michaelille annettiin enemmän ja enemmän vastuuta kunnes se muuttui hänelle ylivoimaiseksi, Surer sanoo Motorsport Totalille.

– Minä kaipaan tällä hetkellä tallin päätä. Frank Williamsin terveys on rajoittunut, eikä hän enää pysty huolehtimaan kaikesta.

Toto Wolff johtoon?

Surer uskoo, että joko toimitusjohtaja Adam Parr tai osaomistaja Toto Wolff tulevat ottamaan Williamsin johtoonsa.

– (Adam Parrilla) on virkistäviä ajatuksia formula ykkösiin – minusta on aina mielenkiintoista jutella niistä hänen kanssaan – mutta tallin johtaminen on sekoitus kisavaistoa ja tekniikan ymmärtämistä. Pelkään pahoin, että Adam Parrilta puuttuu kumpaakin, Surer sanoo viitaten britin lakimiestaustaan.

– Minä luottaisin, että Toto Wolff pystyy hallitsemaan jotakin tällaista, mutta hänen täytyy keskittyä siihen täysin.