Citroenin rallitalli varmisti vihdoin keskiviikkona, että Fordilla useita vuosia kilpaa ajanut rallikuljettaja Mikko Hirvonen siirtyy ranskalaistiimiin. Citroen Racing vahvisti sopimuksen syntymisen Twitter-sivuillaan.

Hirvonen joutuu Citroenilla nöyrtymään kakkoskuskin rooliin. Sport Contentin tietojen mukaan viime viikonloppuna Walesissa jo kahdeksannen maailmanmestaruuden varmistanut Sebastien Loeb on sopinut ykköskuskin asemastaan PSA Peugeot Citroenin konsernipomojen kanssa ohi tallipäällikkö Oliver Quesnelin.

– Tunnen Mikon pitkän ajan takaa. Uskon, että hommat luistavat meidän välillämme hyvin. Ehkä myös taistelemme ensi vuonna toisiamme vastaan, Loeb sanoo Citroenin Twitter-sivuilla.

– Tunnen muutaman suomenkielisen sanan. Siitä on varmasti hyötyä ensi vuonna, Loebin kartturi Daniel Elena puolestaan vitsailee.

Hirvosen sopimus Citroenin kanssa tietää myös sitä, että Sebastien Ogier lähtee tallista. Todennäköisin vaihtoehto on Ford, mutta Sport Contentin lähteen mukaan myös Volkswagen voi olla vaihtoehto Ogierille.

31-vuotias Hirvonen ajoi Fordin rallitallissa yhteensä kuusi kautta. Tilille kertyi yhteensä 14 osakilpailuvoittoa.