36-vuotias ralliveteraani Petter Solberg unelmoi yhä tehdastallipaikasta, vaikka paikkoja on tarjolla erittäin vähän. Vuoden 2003 maailmanmestari on pyörittänyt omaa yksityistallia jo parin vuoden ajan. Jatkossa mies haluaa tehdastiimiin, sillä oman tallin pyörittäminen on liian rankkaa.

SuomiF1.com-sivusto tavoitti Solbergin Kreikassa ja kysyi mm. Volkswagen-huhuista. Vastauksena oli pitkä hiljaisuus ja erittäin lyhyt vastaus. Ehkä jotain jäi vielä myös kertomatta

Olet jo pari vuotta pyörittänyt omaa tiimiäsi. Se on varmasti kovaa hommaa, kun pyörität ajamisen lisäksi kaikkea muuta ohjelmaa. Tehdaskuskit varmasti saavat sinuun nähden siitä hyötyä?

Se todella on kovaa työtä. Tottakai tehdastallit hyötyvät siitä. Yksityistiimi on yksityistiimi ja tehdastalli on tehdastalli. Heillä on enemmän ihmisiä ja rahaa. Kuskit voivat keskittyä itse asiaan. Kohta minulle tulee 160 ihmistä lounaalle, ja minä huolehdin, että heillä on hauskaa. Sitten pitäisi välillä ajaa myös kilpaa.

Sinun on kuitenkin varmasti myös tykättävä hommasta paljon, jotta jaksat sitä tehdä?

Tottakai tykkään hommasta, mutta minulla ei ole paljon valinnanvaraa.

Unelmoitko yhä tehdastiimistä?

Kyllä unelmoin yhä tehdastiimistä. Se on tavoitteeni yhä edelleen. Tämä on liian kovaa työtä yhdelle miehelle. Jos haluan jatkaa ajamista tulevaisuudessa, niin se on kyllä oltava tehdastiimissä.

Julkisuudessa on liikkunut huhuja sinusta ja Volkswagenista. Onko niissä mitään perää?

Mitään ei ole tapahtunut sen asian suhteen.

Myös oman tallisi kanssa olet ollut monesti lähellä voittoa. On varmaan turhauttavaa, kun voittoa ei ole tullut vuosikausiin?

Tällaista se on yksityistallissa. Lähtökohdat ovat niin erilaiset tehdastiimiin verrattuna. Pienet yksityiskohdat ratkaisevat.

Milloin jälleen näemme Petter Solbergin podiumin korkeimmalla korokkeella?

Toivottavasti mahdollisimman pian. Eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Mitä olet mieltä seuraavana ohjelmassa olevasta Jyväskylän MM-rallista?

Se on kaikin puolin aivan mahtava tapahtuma. Ilmapiiri, yleisö ja erikoiskokeet. Kaikki on kohdallaan. Se on unelmaralli kaikille kuskeille, ja varmasti myös jokaisen kuljettajan suosikkiralli. Se on myös lähellä Norjaa, joten paljon minun faneja tulee aina paikan päälle.

Millainen tunne on ajaa Jyväskylässä niiden tuhansien fanien edessä?

Sitä on hyvin vaikea kuvailla. Se on ehkä ainoa ralli maailmassa, jossa sellaisen tunteen saa aikaan. Ehkä Argentiinassa myös on samankaltaista hurmiota. Suomalaiset kannattajat saavat sen tunnelman aikaa. Pidän heistä paljon. Odotan siis sitä kisaa todella paljon.

Haastattelu: Aki Hietavala