Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey on seurannut tarkalla silmällä muiden tallien uusia autoja Barcelonan testeissä.

Newey on suunnitellut kaikkein eniten voittaja-autoja lajin historiassa. Hän myöntää, että uudet säännöt ovat aina haaste.

– Kun sääntöjä uusitaan, joudutaan miettimään aina erilaisia ratkaisuja. Se mikä toimii jonkun muun autossa, ei välttämättä toimisi meidän autossamme, Newey sanoo.

– Testeissä näemme, mitkä osat muiden autoissa näyttävät mielenkiintoisilta, voimme sitten mahdollisesti tutkia itse niitä ratkaisuja, Newey sanoi F1.comilla.

Neweyn silmään ovat pistäneet etenkin Mercedeksen ja Ferrarin autot.

– Etenkin Mercedes näyttää aika monimutkaiselta autolta, siinä on paljon erilaisia osia, joilla pyritään hallitsemaan ilmavirtauksia.

– Ferrarin auton sivut näyttävät aika erikoisilta, en ole vielä saanut selville, mistä on kysymys.

Newey myöntää, että vielä on kovin aikaista päätellä, mitkä ratkaisut ovat sellaisia, jotka kaikkien on saatava autoihinsa.

– Yksi mielenkiintoinen juttu on Mercedeksen ja Toro Rosson etujousitussysteemi. Se on järjestelty mielenkiintoisen näköisesti. Jos se on selkeä etu heille, me muut päädymme ehkä kopioimaan sen. Mutta kuten sanoin, emme voi tietää, toimiseko se meidän autossamme, Newey sanoo.