Australian suosittu umpiautosarja V8 Supercars uhkaa vetäytyä Australian F1-kisan tukemisesta, mikäli se ei saa vaatimuksiaan läpi.

Australian kisan yhteydessä on perinteisesti ajettu myös V8 Supercars-luokan kisa, mutta sitä ei ole sisällytetty sarjan mestaruussarjaan. V8 Supercarsien sopimus Melbournen F1-kisan yhteydessä on kuitenkin katkolla kauden 2018 jälkeen, eikä V8 Supercarsin pääjohtajan James Warburtonin mukaan sopimusta uusita, mikäli kisaa ei saada mestaruussarjaan kuuluvaksi.

– Luonnollisesti täytämme velvollisuutemme sopimuksen loppuun, mutta en voi nähdä meitä siellä 2019, ellei se ole mestaruussarjan kisa, Warburton kommentoi NZHeraldin mukaan.

Australian Grand Prix Corporationin johtaja Andrew Westacott kertoo, että F1-sarjan kanssa on yritetty päästä sopuun mestaruusstatuksen antamisesta F1-kisaviikonlopun aikana ajettavalle V8 Supercarsille.

– Se on jatkuva prosessi. Jälleen kerran sopimustekniset sotkut tulivat eteen, joten emme saaneet mestaruusosakilpailuasemaa tälle vuodelle, mutta olemme edelleen avoimia ja optimistisia asiassa tulevaisuuden suhteen, Westacott kommentoi.

V8:t ovat olleet Australian F1-kisan päätukija koko sen historian ajan lukuunottamatta vuotta 1996. Kisoja ei ole kuitenkaan saatu sisällytettyä V8-sarjan mestaruussarjaan johtuen päällekkäisistä lähetysoikeuksista ja logistisista seikoista.