Brittijulkaisu F1Business raportoi Ferrarin sekä suunnittelijalegenda Adrian Neweyn solmineen kolmen vuoden sopimuksen.

F1-sarjan sopimuskuvioihin erikoistuva F1Businessin mukaan sopimus sorvattiin huhtikuussa Lontoossa. Newey jättää työnantajansa Red Bullin ensi talvena. Miehen sopimusta olisi ollut jäljellä vielä vuosi, mutta tulehtuneet välit Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin kanssa lähes pakottivat Neweyn lähtemään tallista.

Ferrari on kosiskellut brittisuunnittelijaa jo vuosia. Viimeeksi vuonna 2017 jo sopimuspöytään istuneet tahot eivät saaneet sopimusta kuitenkaan aikaiseksi. Nyt asian laita on toisin.

F1Businessin mukaan Scuderia maksaa Neweylle peräti 105 miljoonaa euroa vuosian 2025-2027.

Newey on voittanut urallaan lukuisia mestaruuksia suunnittelijatiimissä. Red Bullin kahden dominoivan aikakauden takuumiehenä toiminut britti on voittanut pelkästään energiajuomatallissa seitsemän valmistajien mestaruutta.