Kanadan GP:n kolmas ja viimeinen harjoitussessio on ajettu ja kaikista vikkelimmin Montrealin radan kiersi seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

Brittikonkari oli lähes neljä kymmenystä nopeampi kuin toiseksi ehtinyt MM-kärki Max Verstappen. Hamilton on puhunut koko viikonlopun positiiviseen sävyyn autonsa käytöksestä ja Mercedeksen uusi päivityspaketti tuntuu toimivan. Aika-ajoissa kuitenkin nähdään jälleen, onko saksalaisvalmistajan harjoitusvauhti silkkaa utopiaa.

Aika-ajoihin valmistava harjoitus alkoi varsin hyvissä olosuhteissa kuivalla radalla. Sadetta ei myöskään nähty tällä kertaa viikonlopun aiemmista harjoituksista poiketen, joten kuskit saivat kerättyä enemmän hyödyllistä dataa.

Ongelmitta ei päästy tälläkään kertaa läpi, kun Sauber-tallin Zhou Guanyu täräytti heti session alkupuolella ulos radalta. Kiinalaiskuski menetti autonsa hallinnan radan ensimmäisen mutkan jälkeen ja liukui perä edellä aitaan. Sauber-auto jäi radan varteen ja sessio jouduttiin hetkeksi keskeyttämään punaisilla lipuilla.

F1-sarjan mahtitalli Red Bullin viikonloppu ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Verstappenin lisäksi Sergio Perez ihmetteli autonsa huonoa käytöstä ja pidon puutetta. Verstappen kävi etenkin session loppupuolella kuumana, kun Red Bull -kilpuri ei tuntunut tottelevan.

– Auto hyppii koko ajan joka paikassa, tuhahti hollantilainen.

Verstappen osui vielä viime hetkillä aikakierroksellaan viimeisessä mutkassa mestareiden muuriin. Hollantilaistähti selvisi kuitenkin ilman isompaa vahinkoa, mutta auton ajettavuus ei näytä tällä hetkellä miellyttävän maailmanmestaria.

Myös Williams-tallin Alex Albon otti lähempää tuttavuutta kuuluisaan mestareiden muuriin radan viimeisessä mutkassa, mutta sai nilkutettua hieman telotun autonsa varikolle. Thai-kuskin kilpurista näytti oikean takapyörän ripustukset menneen hajalle.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli kohtalaisessa kyydissä viime kisoihin verraten ja myös sveitsiläistallin menopelissä on tälle viikonlopulle päivitysosia. Konkarikuskin viimeinen veto meni kuitenkin pieleen ruuhkan takia ja Bottas oli tuloslistan 13:s. Eroa kärkeen tuli noin sekunnin verran.

Kanadan GP:n aika-ajot käynnistyvät kello 23:00 Suomen aikaa. Kolmansien harjoitusten tuloslista alla.

Kanadan GP:n 3. harjoitukset

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Max Verstappen, Red Bull +0,374
 3. George Russell, Mercedes +0,408
 4. Lance Stroll, Aston Martin +0,477
 5. Oscar Piastri, McLaren +0,717
 6. Daniel Ricciardo, RB +0,730
 7. Lando Norris, McLaren +0,744
 8. Fernando Alonso, Aston Martin +0,791
 9. Sergio Perez, Red Bull +0,793
 10. Charles Leclerc, Ferrari +0,800
 11. Kevin Magnussen, Haas
 12. Carlos Sainz, Ferrari
 13. Valtteri Bottas, Sauber
 14. Logan Sargeant, Williams
 15. Yuki Tsunoda, RB
 16. Pierre Gasly, Alpine
 17. Nico Hülkenberg, Haas
 18. Alex Albon, Williams
 19. Esteban Ocon, Alpine
 20. Zhou Guanyu, Sauber

LUE LISÄÄ