Monacon GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset on paketissa. Nopeimmin legendaarisen katuradan kiersi Mercedes-konkari Lewis Hamilton.

Avausharjoituksessa riitti säpinää pienen sateen uhkan myötä ja alusta saakka kuljettajat kiersivät rataa ahkerasti. Samasta syystä nähtiin myös runsaasti tilanteita, kun kuskit hakivat optimaalisia jarrupaikkoja sekä rajoja pysyäkseen kaiteiden välissä. Muun muassa MM-kärki Max Verstappen hipsutteli kaiteita pariinkin otteeseen, mutta hollantilainen selviytyi ilman suurempaa vahinkoa.

Ensimmäisenä lähempää tuttavuutta kaiteisiin teki Sauber-tallin Zhou Guanyu, kun noin vartti oli sessiota jäljellä. Kiinalainen ajautui avausmutkan pitkäksi ja osui ulkovalliin vaurioittaen autoaan. Zhou pystyi kuitenkin nilkuttamaan autonsa varikolle, mutta levitteli sen verran hiilikuitua ympäri rataa, että ajot täytyi hetkeksi keskeyttää punaisilla lipuilla.

Radalla nähtiin myös kirjaimellisesti uutta väriä, kun McLaren kaasuttelee koko viikonlopun erityisvärityksessä. Tällä tempauksella brittitalli kunnioittaa 30 vuotta sitten menehtynyttä F1-legenda Ayrton Sennaa. Lando Norrisin sekä Oscar Piastrin kilpuri on koristeltu kuusinkertaisen Monacon GP:n voittajan kypärän väreillä.

McLaren kunnioittaa Monacossa Ayrton Sennan muistoa. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Hallitsevan maailmanmestarin Verstappenin avausharjoitus oli kaikenkaikkiaan vaikea ja hollantilainen vouhotti useaan kertaan tiimiradioon autonsa käytöksestä. Red Bull ei ainakaan vielä saanut pakettiaan kunnolla toimimaan, kun energiajuomatallin molemmat autot jäivät sijoille 11 ja 12. Verstappen jäi Hamiltonin kärkiajasta yli kahdeksan kymmenystä.

Alpine-tallin Pierre Gaslyn viikonloppu alkoi hankalasti, kun ranskalaisen autoon iskin jonkin sortin ongelma voimayksikköön, eikä kierroksia ehtinyt kertyä kuin kahdeksan kappaletta.

Erot olivat Monacolle tyypilliseen tapaan pieniä ja viiden kärki mahtui noin kahden kymmenyksen sisään toisistaan.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas kiersi Monacon ruhtinaskunnan kadut 26 kertaa ja oli tuloslistan 13:s. Eroa kärkeen kertyi noin sekunnin verran.

Perjantaina ajetaan vielä toinen harjoitus, johon on sääennusteen mukaan luvattu vesisadetta. Toiset vapaat harjoitukset käynnistyvät kello 18:00 Suomen aikaa. Avausharjoituksen tuloslista alla.

Monacon GP:n 1. vapaat harjoitukset

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Oscar Piastri, McLaren +0,029
 3. George Russell, Mercedes +0,126
 4. Lando Norris, McLaren +0,227
 5. Charles Leclerc, Ferrari +0,228
 6. Fernando Alonso, Aston Martin +0,606
 7. Lance Stroll, Aston Martin +0,620
 8. Yuki Tsunoda, RB +0,706
 9. Daniel Ricciardo, RB +0,732
 10. Carlos Sainz, Ferrari +0,785
 11. Max Verstappen, Red Bull
 12. Sergio Perez, Red Bull
 13. Valtteri Bottas, Sauber
 14. Kevin Magnussen, Haas
 15. Alex Albon, Williams
 16. Nico Hülkenberg, Haas
 17. Logan Sargeant, Williams
 18. Esteban Ocon, Alpine
 19. Zhou Guanyu, Sauber
 20. Pierre Gasly, Alpine

LUE LISÄÄ