Ruotsin MM-rallissa oli ohjelmassa jo lauantain ajopäivän toiseksi viimeinen erikoiskoe. Pitkä 28 kilometrin mittainen erikoiskoe paineltiin toistamiseen pimenevässä illassa ja nopeinta kyytiä lasketteli Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Toyota-tähti Kalle Rovanperä koki pienoisia kauhunhetkiä EK14:llä. Suomalaisen Toyotan jarrupoljin pehmeni yhtäkkiä, eikä sitä ollut miellyttävää huomata täydessä vauhdissa.

– Tämä ei todellakaan ollut helppo. Käytännössä täysi sorapätkä. Jarrupoljin alkoi pehmentyä, joten siellä selkeästi joku ongelma, sanoi Rovanperä.

– Ei ole kivaa tulla täyttä kaasua risteystä kohti ja huomata, ettei jarru pure, jatkoi suomalaistähti.

Hyundain keikkakuski Esapekka Lapilla on ollut pitkä päivä sen jälkeen, kun Takamoto Katsuta putosi voittotaistosta aamupäivällä. Ajaminen on ollut pelkkää varmistelua, joka on luonut omat haasteensa. Lappi kuitenkin on onnistunut tekemään juuri sitä mitä ollaan Hyundailta tilattukin.

– Yksi jäljellä, eikä ole hullumpaa. Ollaan säästetty renkaita koko iltapäivän ja säädelty vauhtia, sanoi Hyundai-kuski.

Lapilta kyseltiin ylivoimaisessa johdossa ajamisen haasteista. Pieksämäkeläinen ei liikaa ole päässyt kärkipaikoilla patsastelemaan ja varsinkaan näin selvästi.

– On se vaikeaa. En ole tottunut siihen, eikä se ole helpoin mahdollinen homma, vastasi Lappi.

Rallin toisena ajava M-Sportin Adrien Fourmaux on tehnyt loistavaa työtä lauantaina ja pitänyt Toyotan Elfyn Evansin aisoissa. Kaksikon ero ennen lauantain viimeistä pätkää on 12,9 sekuntia, joten ranskalaisen huippusuoritus alkaa näyttää todella hyvältä.

Lauantaina ajetaan enää yksi erikoiskoe tutuksi tulleella Uumajan yleisöpätkällä, joka starttaa kello 20:05 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 14/18

  1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
  2. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:02,0
  3. Elfyn Evans, Toyota +1:14,9
  4. Thierry Neuville, Hyundai +2:26,2
  5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +3:48,6
  6. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +4:45,3
  7. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +4:51,2
  8. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +5:04,6
  9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +5:09,8
  10. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +5:55,1

Grégoire Munster, M-Sport Ford +8:02,0
Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +49:23,6
Ott Tänak, Hyundai +50:054

LUE LISÄÄ