Ruotsin MM-rallissa ajettiin jo lauantai-aamun kolmas ja kaiken kaikkiaan kilpailun 11:s erikoiskoe. Pitkän noin 28 kilometrin mittaisen lumirännin paahtoi vikkelimmin rallin yllätysnimi Adrien Fourmaux.

Olosuhteet olivat lähestulkoot täydelliset eiliseen lumipyryyn verrattuna. Pikkupakkanen ja auringon paiste lähes pilvettömältä taivaalta loivat huikeat puitteet rallin ajamiseen.

Perjantaina keskeyttänyt ja lauantaina kisaan palannut Kalle Rovanperä selvitti pitkän erikoiskokeen, vaikka suomalaisen matkaan yksi tilanne mahtuikin. Alkupätkästä jälleen huippuvauhdissa ollut suomalainen kävi hieman nuolemassa penkkoja ja Rovanperällä oli tapahtuneelle selvitys maalissa.

– En tiedä miksi, mutta auto sammui yhdessä jarrutuksessa ja menimme pitkäksi. Kaikki tehot hävisi sen jälkeen, että taisi mennä lunta keulaan. Onneksi oli vaan parisataa metriä maaliin, sanoi Rovanperä.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperän keskeytyksen syy selvisi

Rallin ylivoimainen kärkimies Esapekka Lappi varmistelee johtoaan. Pieksämäkeläinen tuli pätkän puhtaasti ja mainitsi jo aiemmin, että päivästä tulee pitkä.

– Olin ylivarovainen, mutta en tiedä mitä muuta pitäisi rehellisesti sanoen tehdä. Ajat ovat mitä ovat, enkä koskettele penkkoja, sanoi Lappi.

– On tää ärsyttävämpää ajaa, kun ei oo kisaa. Tottakai täytyy pitää keskittyminen ja ymmärtää mitä on pelissä. Koitetaan vaan tulla nätisti, ettei osuta penkkoihin. Lopussa osui väkisinkin, kun ei siellä oo mitään linjaa, kun ne on sotkettu, totesi Lappi vielä suomeksi.

Ohjelmassa on seuraavaksi päivähuolto ja EK12 käynnistyy kello 15:15. Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 11/18

  1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
  2. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:24,3
  3. Elfyn Evans, Toyota +1:40,5
  4. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2:25,4
  5. Thierry Neuville, Hyundai +2:42,9
  6. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +3:24,3
  7. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +3:28,2
  8. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +3:31,6
  9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +3:37,0
  10. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +4:18,5

Grégoire Munster, M-Sport Ford +7:13,5
Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +49:30,9
Ott Tänak, M-Sport Ford +49:50,0

LUE LISÄÄ