Formula 1 -talli Haasin pitkäaikainen tallipäällikkö Günther Steiner on jättänyt tehtävänsä, uutisoi F1-sarja virallisilla nettisivuillaan.

Steiner toimi Haasin tallipäällikkönä tallin debyyttikaudesta 2016 saakka, mutta tämä luku on tullut amerikkalaistiimin osalta nyt päätökseen.

Haas ei ole koskaan nauttinut kuninkuusluokassa suurempaa menestystä ja viime kaudella talli putosi jälleen pahnanpohjimmaiseksi valmistajien MM-pisteissä. Talven aikana käytyjen keskustelujen jälkeen Steiner sekä tallin omistaja Gene Haas tulivat lopputulokseen, jossa italialainen jättää pestinsä välittömästi. Steinerin tehtävät ottaa haltuunsa ainakin toistaiseksi Haasin pitkäaikainen insinööriosaston johtaja Ayao Komatsu.

Komatsu on ollut myös tallin toiminnassa mukana sen perustamisesta saakka ja japanilaisella on pitkä työkokemus kuninkuusluokan parissa. Komatsu työskenteli ennen Haas-pestiä BAR-tallissa sekä Renault´lla.

Steinerin lähdön myötä parrasvaloista putoaa kenties yksi suurimmista F1-fanien suosikkihahmoista. Etenkin Netflixin Drive to Survive –sarjan myötä italialainen nousi fanien suosikiksi rääväsuisista letkautuksistaan sekä rennon olemuksensa myötä.

– Tahdon kiittää Günther Steineria hänen kovasta työstään edellisen vuosikymmenen aikana ja toivon hänelle pelkkää hyvää tulevaisuuteen, kiittelee tallin omistaja Gene Haas.

– Organisaation eteenpäinviemiseksi oli selkeää, että meidän täytyy parantaa suorituksiamme radalla. Ayao Komatsun nimityksellä meillä on perusteellista insinööritaitoa johtomme sydämessä, veisteli Haas.

LUE MYÖS: Ex-tallikaverilta hurja väite Michael Schumacherista