Entinen F1-kuljettaja Johnny Herbert on jakanut mielenkiintoisia kommentteja legendaarisen Michael Schumacherin nykytilaan liittyen.

Seitsenkertaisen maailmanmestarin ikävästä lasketteluonnettomuudesta tuli joulukuun lopussa kuluneeksi jo kymmenen vuotta, eikä saksalaisen tilasta ole jaettu juuri mitään sen jälkeen julkisuuteen. Schumacherin kanssa aikoinaan tallikaverina ajanut Herbert kertoo kuulleensa hurjia väitteitä saksalaismestari nykytilanteesta.

– Olen kuullut murusia vain toisen käden tietona F1-piireistä, mutta hän istuu ruokapöydässä illastamassa, enkä tiedä onko se totta, kertoo Herbert BettingSites-verkkosivulla.

– Voin vain lukea rivien välistä. Emme ole kuulleet paljoa hänen perheeltään ja ymmärrettävistä syistä. Se on aina ollut osa Michaelin ja hänen perheensä tapaa pitää kaikki todella yksityisenä ja salaisena.

Kolminkertainen GP-voittaja kertoo Schumacherin perheen tehneen sitä jo Michaelin uran aikana. Herbert painottaakin, ettei hänellä ole sen enempää tietoa kuin muillakaan.

– Voimme vain olettaa, ettei hän ole vielä sellaisessa kunnossa, että hänellä olisi mahdollisuudet parantua. Emme ole kuulleet hänen perheeltään juuri mitään, joten mielestäni se vain näyttää valitettavasti sen, että hän on edelleen samassa kunnossa, kuin heti onnettomuutensa jälkeen, jatkaa britti.

– Ehkä hänen perheensä odottaa tieteen keksivän jotain, jolla toivottavasti saisivat sen Michaelin takaisin, jonka me kaikki tiedämme, veisteli Herbert.

Herbet ja Schumacher ajoivat Benettonilla tallikavereina kahden kisan ajan kaudella 1994. Seuraavalle kaudelle Herbert sai vakiinnutettua ajopaikkansa, mutta oli selkeä kakkoskuljettaja. Auto suunniteltiin täysin Schumacherin mieltymysten mukaiseksi, eikä Herbertillä ollut lupaa edes tutkia tallikaverinsa telemetriatietoja.

LUE MYÖS: F1-sarjan ahneus kerää kritiikkiä jälleen: ”Se on brutaalia”