MM-rallikauden viimeinen kilpailu Japanissa on ollut tapahtumarikas ja haastava.

Perjantaina pelistä putosi muun muassa Dani Sordo, Adrien Fourmaux sekä voitosta ajanut Thierry Neuville. Olosuhteet ovat olleet sitä sun tätä ja lauantain puolella taivaalta tuli veden lisäksi jo luntakin.

Liukkaat ja arvaamattomat olosuhteet ovat tehneet kilpailusta selviytymistaistelua ja Hyundai-kuskien tunarointi on tuomassa Toyotalle jättipottia kotikilpailusta heidän edelleen ylläpitäessä kolmoisjohtoa Elfyn Evansin johdolla.

Maailmanmestari Kalle Rovanperä on pitänyt laitteet ladulla ja varmistelee kolmatta sijaansa. Sébastien Ogier on toki edellä vielä saavutettavissa, mutta suomalaiskuskille lienee aivan sama, onko hän toinen vai kolmas Toyota maalissa. Rovanperä kertoi fiiliksen olleen ihan kohtalainen, kun pääsi vetämään vähän kuivemmalla asvaltilla.

– Yritän hieman kerätä vauhtia ja parempaa fiilistä huomiselle. Ei mitään ihmeellistä tänään ja kuivalla auto toimi heti ihan hyvin. Huomenna pitkä päivä ja koitetaan ajella sekä päästä maaliin, purkitti Rovanperä.

Esapekka Lappi oli perjantain jälkeen ainut kilpailussa jäljellä oleva Hyundai. Tallikaveri Neuville pääsi tosin lauantaina kilpailuun takaisin mukaan pyörimään, mutta Lapillakaan ei sen kummemmin ole muihin kärkikuskeihin verrattuna yhtään sen enempää kilpailtavaa jäljellä. Toki M-Sportin Ott Tänak olisi mukavaa pitää takana.

– En saanut renkaita aluksi lämpiämään. Ehkä se oli väärä valinta, mutta turvallisempi näin, veisteli lappi EK15:n maalissa.

Lappi jatkaa rallia neljännellä sijalla. Ero eteenpäin on suuri ja takana tulevaan Tänakiin noin puoli minuuttia.

Japanissa ajetaan lauantaina vielä yksi pieni yleisöpyöritys, joka käynnistyy kello 12:35 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Japanin MM-rallin tilanne, EK 15/22

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Sébastien Ogier, Toyota +1:14,3
  3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +1:38,9
  4. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +3:16,8
  5. Ott Tänak, M-Sport Ford +3:46,9
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +3:50,5
  7. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +5:09,1
  8. Gregoire Munster, M-Sport Ford +5:14,6
  9. Nikolay Gryazin, Skoda (WRC2) +5:52,0
  10. Kajetan Kajetanowicz, Skoda (WRC2) +12:47,7