Keski-Euroopan MM-rallissa loppu häämöttää, kun ohjelmassa oli jo kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe. EK17:n nopein oli jälleen ranskalaiskonkari Sébastien Ogier.

Toyotan suomalaiskaksikko Kalle Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen ovat enää yhden erikoiskokeen päässä toisesta perättäisestä maailmanmestaruudesta. Rovanperä on ajanut fiksusti ja koittanut vain nautiskella ja pitää laitteet varmasti ladulla.

– Mukava fiilis. Kaikki menee hyvin ja nautimme autossa. Ei ajatella aikoja yhtään, vaan keskitytään seuraavaan pätkään, kommentoi jäänviileä suomalaistähti.

Rovanperä on tukevasti matkalla kohti mestaruutta ja kilpailun kakkostilaa.

LUE MYÖS: Elfyn Evansin kortit vähissä – näillä skenaarioilla Kalle Rovanperän mestaruus sinetöityy

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen käy omaa taisteluaan autoaan sekä Toyotan Takamoto Katsutaa vastaan viidennestä sijasta. Japanilainen onnistui kuitenkin repimään jo ratkaisevan tuntuisen eron suomalaiseen, ennen päätöspätkää.

– Takamoto tulee takaa aika paljon kovempaa. Renkaat ylikuumeni aika paljon, vaikka koitettiin ajaa fiksusti

Suninen jatkaa rallissa kuudentena ja ero Katsutaan on ennen viimeistä erikoiskoetta jo 15,4 sekuntia, joten peli on selvä ilman Katsutan virhettä.

Kilpailussa on jäljellä enää viimeinen Power Stage -erikoiskoe, joista viidelle nopeimmalle jaetaan lisäpisteitä. Aikataulun pitäessä Power Stage käynnistyy kello 13:15 Suomen aikaa. MTV3-kanava näyttää viimeisen erikoiskokeen suorana lähetyksenä. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 17/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +43,9
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford 1:48,9
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:07,2
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:45,6
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +3:01,0
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +4:14,6
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +10:47,9