Keski-Euroopan MM-ralli jatkui sunnuntai-aamuna EK15:n merkeissä. Noin 17 kilometrin mittaisen puristuksen suoritti ripeimmin Toyotan konkarikuski Sébastien Ogier.

Toista peräkkäistä maailmanmestaruuttaan tähyävä Kalle Rovanperä lasketteli aamun avauspätkän rauhallisesti. Rovanperän teemana on tuoda auto varmasti maaliin ja napata tarvittavat pisteet. Tallikaveri Elfyn Evans pääsi jatkamaan sunnuntaina kilpailuaan lauantaisen ulosajonsa jälkeen, joten Rovanperälle riittää yleiskilpailun kahdeksas sija sinetöimään tittelin.

– Fiilis oli hyvä. Me vain koitamme nauttia päivästä, tiivisti Rovanperä.

Rovanperä jatkaa kilpailuaan kakkospaikalla ja ero kärkimies Thierry Neuvilleen on puoli minuuttia. Kolmantena olevaan Ott Tänakiin on puolestaan puolitoista minuuttia kaulaa.

LUE MYÖS: Elfyn Evansin kortit vähissä – näillä skenaarioilla Kalle Rovanperän mestaruus sinetöityy

Hyundain Teemu Sunisen pelin henki on jälleen simppeli. Suomalainen jatkaa oman kilpailunsa ajamista kerää oppia autostaan asvaltilta. Aamu avattiin kuivissa olosuhteissa, joka oli Suniselle mieluisa olosuhde kerätä tietoa laitteen käyttäytymisestä.

– Yritin ottaa renkaiden kanssa varovasti. Tavoitteena on vain koittaa parantaa ajamista. Ei oo ihan helppoa, mutta mennään näillä, veisteli Suninen maalissa.

Suninen jatkaa kilpailussa kuudentena ja suomalaisella on edelleen pienimuotoinen kilpa käynnissä Toyota-kuski Takamoto Katsutan kanssa. Jokelalainen sai kavennettua eroa japanilaiseen ja kaksikon erottaa tässä kohtaa noin yhdeksän sekuntia.

Sunnuntaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, joista seuraava starttaa kello 10:35 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 15/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +30,4
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:50,5
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:17,0
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:50,1
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:58,9
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +4:03,1
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +9:11,9