Red Bullin F1-tähti Max Verstappen lähettää terveiset henkilöille, joiden mielestä energiajuomatallin kilpuri olisi rakennettu pelkästään hänen mieltymystensä mukaan.

Hallitseva maailmanmestari sekä pian kolminkertaiseksi mestariksi kruunattava hollantilainen on dominoinut mielin määrin kuluvaa F1-kautta. Kauden 13 osakilpailusta Verstappen on voittanut peräti 11 ja rikkoo vanhoja ennätyksiä viikonloppu toisensa perään.

Lentävä hollantilainen jakoi suoran näkemyksensä vääräleukojen spekulointiin siitä, että ylivoima tallikaveri Sergio Pereziin nähden johtuu enimmäkseen auton rakentamisesta Verstappenin ajotyylille.

– Paskapuhetta. Asia ei ole niin, sillä minä vain yritän ajaa autoa nopeimmalla mahdollisella tavalla, paaluttaa Verstappen RaceFansille.

– Minä en ole siellä kertomassa, että tehkää auton etupäästä vahvempi, koska pidän siitä. Minä sanon heille, että rakentakaa kilpa-auto, jolla pääsee kovinta mahdollista vauhtia ja minä hoidan ajamisen, jatkaa hollantilainen.

Verstappen toteaa joka vuosi auton muuttuvan hieman ja tietysti insinöörit kyselevät hänen mieltymyksiään kilpurin suhteen. Hollantilainen kuitenkin painottaa, ettei hänellä ole yhtä tiettyä ajotyyliä, vaan mieluummin totuttautuu siihen mitä hänelle tarjotaan ja lyö lappua lattiaan minkä kerkeää.

– Minä sopeudun siihen mihin täytyy, jotta auto menee kovaa, purkittaa Verstappen.

Monia suuria mestareita yhdistääkin F1-kuljettajalle erittäin tarpeellinen tekijä, eli mukautumiskyky erilaisten laitteiden ratissa.

– Minulle se on tärkeää, että opit muuttamaan ajotyyliäsi sen mukaan mitä auto tarvitsee, totesi MM-sarjan ylivoimainen kärkimies.

Verstappen kertoi oppineensa kunnolla RB19-kilpurin metkut noin neljä kuukautta sitten Azerbaidzhanin katuradalla Bakussa. Kyseessä on edellinen osakilpailu, jota hän ei voittanut ja jahtaa viikonlopun Italian GP:ssä jo kymmenettä perättäistä voittoa, joka olisi jälleen uusi ennätys.