Red Bull -organisaation kuljettajavastaava Helmut Marko haluaa vuoden 2008 mestaruustaiston tulokseen muutoksen.

Kyseisen kauden toiseksi jäänyt Felipe Massa on aloittanut oikeustaiston kääntääkseen mestaruuden itselleen. Brasilialaisen mukaan Renault-tallin aiheuttama ”Crashgate-skandaali” tulisi mitätöidä koko kilpailu, poistaen MM-pisteet. Tämä nostaisi Massan mestariksi pudottaen Lewis Hamiltonin toiseksi.

Markon mielestä oikeuden tulisi tapahtua. Hän tukee Massan tavoitetta kääntää mestaruus hänelle.

– Kaikki ihmettelivät jo silloin Renault’n temppua. On ihme, ettei kukaan nostanut asiaa pöydälle aiemmin, Marko kommentoi Kroner-lehdelle.

– Jos hänellä todella on uutta todistusaineistoa, ovat hänen mahdollisuutensa nousta mestariksi hyvät. Oli kaameaa seurata miten hän ehti juhlia mestaruutta 20 sekuntia kotikisassa Brasiliassa, ennen kuin se ilo vietiin häneltä.

– Minä haluan että hänelle annetaan tämä mestaruus.

– Samalla herra Hamilton, joka ei tunnu välittävän ennätyksistä, menettäisi yhden mestaruuden.

Ajatuksen Massan päähän viime vuonna saanut F1-sarjan entinen pomo Bernie Ecclestone on puolestaan peruutellut lausuntojensa kanssa. Hän olisi itse halunnut mennä ajassa taaksepäin ja mitätöidä kilpailun tuloksen, mutta nyt hän haluaakin koko tilanteen katoavan.

– Kilpailu on ohi, mestaruustaisto on ohi. Kukaan ei voi tehdä asialle enää mitään.

Massa aneli Hamiltonia julkisesti tukemaan hänen taistoaan , jotta ”oikeus voittaisi”. Britti ei ole kommentoinut asiaa.