Felipe Massan muutama viiko sitten aloittamat oikeustoimet kauden 2008 F1-mestaruudesta kantautuivat myös F1-varikolle.

Kesätaukoaan viettänyt kuninkuusluokka sai kuljettajat mikin eteen ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon torstaina. Toimittajat odottivat luonnollisesti seitsenkertaisen maailmanmestari Lewis Hamiltonin kommentteja vuoden 2008 kilpakumppani Felipe Massan oikeusjuttuun kyseisen vuoden mestaruudesta.

Hamilton voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa pisteen turvin ohitettuaan Timo Glockin Brasilian GP:n viimeisessä mutkassa. Tämä vesitti kotikilpailunsa voittaneen Massan mestaruushaaveet karulla tavalla.

Vuoden Singaporen GP on kuitenkin puhuttanut vielä vuosia tapauksen jälkeen. ”CrashGatena” tunnettu tapahtuma mustamaalaa F1-sarjan historiaa tänäkin päivänä. Tällöin Renault-pomo Flavio Briatore käski kakkoskuskinsa Nelson Piquet Jr:n ajaa tahallaan katuradan seinään, jotta talli saisi Fernando Alonson varikolle oikeaan aikaan.

Temppu toimi ja espanjalainen ajoi kauden ainoaan voittoonsa.

Tapauksen selvittyä Briatore potkittiin sarjasta. Kilpailua johtanut Massa olisi voittanut mestaruuden, jos tapahtumaa ei olisi käynyt. Lisää vettä myllyyn saatiin viime talvena, kun sarjan entinen pamppu Bernie Eccelstone toivoi kilpailun tuloksen mitätöimistä. Tämä olisi tuonut niin ikään mestaruuden brassille.

Tästä innostuneena Massa aloitti oikeustoimet liittyen kauteen 2008. Tällä hetkellä miehen juristit eivät ole tuloksen muutoksen perässä. Massa haluaa enemmänkin rahallista korvausta siitä, mitä hän menetti mestaruuden mennessä sivusuuhun.

Hamiltonilta kysyttiin Massan oikeustaiston vaikutuksista hänen mielentilaansa. Britti ilmaisi jättäneensä kyseisen tapauksen menneisyyteensä.

– Minun keskittymiseni on nykyhetkessä, Hamilton kommentoi torstain lehdistötilaisuudessa.

– Autan tällä hetkellä talliani palaamaan mestaruustaistoon. Minua ei oikeastaan kiinnosta mitä tapahtui 15 vuotta sitten.