Ferrari-tähti Charles Leclerc kertoo SF-23 -kilpurin kanssa työskentelyn olevan tällä hetkellä todella vaikeaa.

Monacolainen yrittää löytää työkalunsa äärirajoja, mutta auton epäjohdonmukainen toiminta tekee siitä äärettömän vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Ferrari aloitti kauden verrattaen lupaavasti, vaikka kellään ei ole ollutkaan Red Bullin ylivoimaa vastaan mitään sanottavaa. Etenkin aika-ajoissa Leclerc oli kauden ensimmäisissä kisoissa vahva, mutta kisapäivinä Ferrarin suurimmat haasteet vaikutti olevan rengaskuluman kanssa. Bakussa monacolainen täräytti vielä jopa paalupaikalle.

Auton ajettavuus ja suorituskyky on kuitenkin heilahdellut pitkin kautta suuntaan, jos toiseen ja viime viikonlopun Hollannin GP:n jälkeen Leclerc kertoi, ettei hänellä ole tällä hetkellä mitään käryä autonsa käytöksestä.

– Meillä oli vaikeuksia koko viikonlopun ajan balanssin kanssa ja auto oli todella vaikea ajaa, kertoo Leclerc The Racelle.

– Se tekee tästä todella vaikeaa, sillä tällä hetkellä minulla ei ole mitään tietoa siitä, että yliohjaako vai aliohjaako auto seuraavassa mutkassa, päivitteli Leclerc vaikeuksiaan.

Ferrari on luvannut täysin uutta pakettia autonsa osalta ensi kaudeksi, sillä nykyisen konseptin kanssa ollaan jo enemmän tai vähemmän heitetty hanskat tiskiin. Joitain päivityksiä on toki luvassa vielä kuluvan kauden yhdeksässä viimeisessä kisassa, mutta suurempia hyppyjä eteenpäin ei ole odotettavissa.

Leclerc majailee pistetaulukossa tällä hetkellä kuudennella sijalla ja valmistajien puolella Ferrari on neljäntenä. Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Maranellon punaisten kotikilpailussa Monzassa.

LUE MYÖS: Pirellin saderenkaille rapaa jälleen kerran – ”Ei oikea rengas missään kohtaa”