Alpine-kuljettaja Esteban Oconille jäi runsaasti hampaankoloon sunnuntaisessa Hollannin GP:ssä.

Taktiset valinnat meni hänen osaltaan pieleen ja kilpailun loppuhetkillä nähtiin ja kuultiin kansainvälisissä tv-kuvissa asti, kun silminnähden raivostunut ranskalainen kritisoi tiimiään rengasvalinnasta.

Kilpailun lähestyessä loppuaan yltyi sade uudestaan ja Ocon olisi halunnut tulla heti vaihtamaan välikelin rengasta, mutta tiimi ei suostunut ottamaan riskiä tuplapysähdyksellä, sillä tallikaveri Pierre Gasly oli huippuasemissa ja kaasuttelikin lopulta aina kolmanneksi saakka.

Ocon joutui luistelemaan ylimääräisen kierroksen slikseillä märällä radalla ja menetti kuudennelta sijalta runsaasti asemiaan. Samalla ranskalaiselle lyötiin täyden sadekelin rengas alle, eikä Ocon pitänyt ratkaisusta.

– Tämä on surkein ratkaisu koskaan, voi hel*etin hel*etti, meuhkasi ranskalaiskuski radiossa.

Oconille vakuuteltiin rankkasateen olleen tulossa, jolloin ranskalainen tiesi mitä siinä tapauksessa tuleman pitää.

– Jos täydet sadekelin renkaat on laitettava alle, tarkoittaa se joka kerta punaisia lippuja ja juuri näin tapahtui, kommentoi Ocon motorsportille kilpailun jälkeen.

– Ei niitä ole muutenkaan missään vaiheessa järkeä käyttää, koska se on niin paljon hitaampi. Se ei ole oikea rengas missään kohtaa, ruoskii Ocon Pirellin saderenkaita.

Oconin kohdalla tehtiin väärä ratkaisu myös kilpailun alussa, kun ensimmäinen sadekuuro pyyhkäisi Zandvoortin rata-alueen yli. Tallikaveri Gasly otettiin heti avauskierrokselta sisään ja Ocon vasta kierrosta myöhemmin, jolloin aikaa tuhraantui hukkaan. Alpine munasi taktisesti Oconin kisan täysin ja sateen saapuessa lopussa uudestaan, putosi Ocon kuudennelta paikalta sijalle 11. Maaliin ranskalainen selviytyi kymmenentenä ja napsi vain yhden pisteen, siinä missä tallikaveri suihkutteli kuohujuomaa palkintopallilla.

– Valitettavasti päästämme pisteitä valumaan hukkaan. Olisimme voineet olla kuudensia ja se olisi ollut ihan hyvä siihen nähden, kuinka paljon menetimme ensimmäisen stopin yhteydessä aikaa. Suurin moka tehtiin lopussa, harmitteli Ocon.

LUE MYÖS: Valtteri Bottakselta jämäkät terveiset tiiminsä taktiikkavelhoille: ”Jos tehdään samaa kuin muut, niin ei sillä pitkälle päästä”