Alfa Romeon Valtteri Bottaksella oli turha reissu Hollannin Zandvoortissa. Suomalainen oli ruutulipulla 15:s, eikä pisteille ollut vaihtelevissa olosuhteissa asiaa.

Lähtökohdat ei myöskään päätä huimanneet, kun suomalainen starttasi ruudusta 18. Alfa Romeolla on ollut vaikeuksia saada rengaslämpöjä ylös märällä radalla, eikä kisassa auto toiminut kuivallakaan. Taipaletta ei helpottanut myöskään taktiset päätökset, jotka menivät Bottaksen kohdalla jälleen kerran pieleen.

– Oli vaikeaa, mutta pysyttiin ainakin viivojen välissä. Meidän vauhdilla pitäisi taktisesti osua kaikki kohdilleen ja tänään ei osunut, kommentoi Bottas Viaplaylle.

Suomalaiskuski paljasti, että hän olisi itse halunnut heti alussa tulla varikolle hakemaan välikelin pyörää alle, kun sade alkoi. Tallikaveri Zhou Guanyu otettiin ensimmäisten joukossa sisään ja majaili päätöksen myötä kilpailun ensimmäisten kierroksien jälkeen parhaimmillaan toisena.

Bottasta harmitti, ettei häntä kuunneltu ja hän koki mahdollisuuksien pisteisiin kaatuneen jo siinä kohtaa kisaa.

– Kahteen kertaan alussa kysyin, että saako tulla sisään. Ensimmäisen kerran jo ennen lähtöä, mutta kiellettiin tulemasta, että täytyy katsoa syyt siihen. Menetettiin hyvät mahdollisuudet alussa, kertoi Bottas.

– Tänään ei mennyt päätökset nappiin, että jos me tehdään samaa taktiikkaa kuin muut, niin ei sillä pitkälle päästä. Ei olla palaveria ehditty vielä pitää, mutta katsotaan, totesi Bottas tiiminsä päätöksistä.