Entinen F1-kuljettaja sekä nykyinen Sky Sportsin asiantuntija Martin Brundle noteerasi muiden tapaan Max Verstappenin mykistävän ylivoiman sunnuntaina Belgian GP:ssä.

Verstappen starttasi neljä pykälää tallikaveri Sergio Pereziä taaempaa, mutta voitti kilpailun siitä huolimatta murskaavasti 22 sekunnin erolla meksikolaiseen nähden. Brundle pohtii kirjoittamassaan blogissaan, että mahtaako Red Bull -kaksikon autot olla oikeasti samanlaisia.

Verstappenin totinen haastaminen on osoittautunut aikalailla mahdottomaksi tehtäväksi, kun Perezin lisäksi kannuksiaan on käynyt kokeilemassa muun muassa Pierre Gasly sekä Alexander Albon. Perezin osalta alkukaudesta puhuttiin jopa mestaruustaiston tyngästä, mutta kesätauolle siirryttyä Verstappenin kolmas mestaruus on jo sinettiä vaille valmis.

– Maxin saavuttaessa Sergion näytti siltä, kuin hän olisi täysin erillaisessa autossa. Max pystyi ajamaan tiukemmalla linjalla ja sai silti paremmat ulostulot mutkista, ihmettelee Brundle.

Brundle ei kuitenkaan istuta päähänsä sen syvemmin foliohattuteorioita, vaan jakaa rehdisti kunniaa Verstappenille suorituksistaan.

– Hän on löytänyt tavan ylläpitää vauhtia pitäen samalla huolta renkaistaan. Kyse on kosketuksesta ja tuntumasta kaikessa hienoudessaan, joka on erittäin hankalaa saavuttaa omien kokemuksieni perusteella, kirjoitti Brundle.

Verstappen johtaa MM-sarjaa kevyellä 125 pisteen erolla ennen Pereziä.