Suomen suurin formulalupaus Tuukka Taponen ajoi debyyttikilpailunsa lauantaina Italian Formula 4 -sarjassa.

Kyseistä sarjaa arvostetaan erittäin korkeatasoiseksi ja luokassa onkin mukana runsaasti eri F1-tallien akatemiakuljettajia.

Taponen starttasi viikonlopun ensimmäiseen kilpailuun ruudusta 11 ja onnistui nousemaan pykälän verran ennen ruutulipun heilahtamista. Näin suomalaislupaus avasi välittömästi pistetilinsä.

Viikonlopun avauskilpailun voittoon kaasutteli puolalaiskuljettaja Kacper Sztuka. Toiseksi ehti entisen F1-kuljettajan Luca Badoerin poika, Brandon Badoer. Palkintopallin täytti Taposen Prema-tallikaveri Nicola Lacorte.

Italian F4-viikonloput ovat toiminnantäyteisiä, sillä nuorukaiset kaasuttelevat runsaat neljä 25 minuutin kilpailua ja kellon täyttyessä ajetaan vielä ratkaiseva viimeinen kierros ennen ruutulipun heilahtamista. Lauantaina ajetaan vielä toinen kilpailu, joka käynnistyy kello 19:20 Suomen aikaa.