Australiassa aurinko on laskenut, mutta kohu aiemmin ajetun F1-kilpailun ympärillä jatkuu.

Tällä kertaa jatkotutkimuksesta vastaa amerikkalaistalli Haas. The Athleticin mukaan talli on jättänyt tuomaristolle protestin kilpailun lopputuloksesta.

GP päätettiin lopulta turva-auton takana Max Verstappenin ohittaessa ruutulipun ensimmäisenä. Päätös tapahtui juuri nähdyn uusintalähdön pohjalta, mikä päättyi useaan eri kolariin jo radan ensimmäisessä mutkassa. Punainen lippu liehui ennen ensimmäistä sektoriväliaikaa, joten kuljettajat palautettiin takaisin uusintalähtöä edeltäneille sijoituksille.

Tämä oli kova kolaus Haasille. Nico Hülkenberg oli noussut uusintalähdössä neljänneksi, mikä olisi lopulta muuttunut palkintosijaksi Carlos Sainzin rangaistuksen myötä. Haas ei ole koskaan aiemmin ollu kärkikolmikossa mukana.

Hülkenberg pudotettiin kuitenkin seitsemänneksi, mikä oli myös saksalaisen lopputulos. Haas pyrkii kuitenkin tekemään kaikkensa muuttaakseen kuskinsa kohtalon palkintopalliksi.

Jos Haasilla on todisteita siitä, että aikaisempi järjestys tulisi pitää, voi Hülkenberg napata uransa ensimmäisen palkintosijan itselleen sekä tallilleen.