F1-sarja jatkuu viikonloppuna Saudi-Arabiassa ja torstain lehdistötilaisuudessa kuumaksi perunaksi nousi kuljettajien sekä yleisön yleinen turvallisuusaspekti.

Viime vuoden kilpailu oltiin vähällä perua, sillä radan lähistöllä sijaitseviin Aramcon öljy-yhtiön tiloihin tehtiin raju ohjusisku perjantain harjoituksien aikana. FIA ja kisajärjestäjät ovat kuitenkin vahvistaneet jälleen turvatoimiaan ja vakuutelleet kaiken olevan kunnossa.

Kuljettajilta udeltiin fiiliksiä ja mielipidettä Saudi-Arabiaan palaamisesta viime vuotisten epävarmuustekijöiden jälkeen. Siinä missä suurin osa kuljettajista latoi kenties ennalta sovitut fraasit hyvästä fiiliksestä ja luottamuksesta järjestäjiin, väisti Alfa Romeon Valtteri Bottas kysymyksen lyhyellä letkautuksella.

– Rata on makea, kommentoi Bottas lyhyesti motorsport.com-sivuston mukaan.

Suomalainen ei suostunut kommentoimaan turvallisuustekijöitä ja vaikuttaa keskittyvän vain siihen, mitä varten he ovat Jeddassa paikan päällä, eli ajamassa kilpaa. Saudi-Arabian GP:n ensimmäinen harjoitus käynnistyy kello 15:30 Suomen aikaa. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

LUE MYÖS: Jeddan F1-rataan muutos – FIA puuttuu vaaralliseen kissa ja hiiri -leikkiin