Toksport WRT:n uudella Škoda Fabia RS:llä kilpailleet Sami Pajari ja Enni Mälkönen suoriutuivat upeasti Ruotsin MM-rallista, kun kaksikko ylsi ensimmäistä kertaa WRC2-luokassa podiumille.

Pajari ja Mälkönen sijoittuivat kolmanneksi, kun kovempaa vauhtia pitivät ainoastaan luokan voittanut Oliver Solberg sekä toiseksi ajanut Ole Christian Veiby.

Sunnuntaina päivällä ajetun Power Stagen jälkeen kaksikko olikin luonnollisesti todella innoissaan viikonlopun suorituksesta.

– Uskomaton fiilis. Jo viime vuonna oli palkintosijoitusta pari kertaa tarjolla ja nyt se lopulta tuli ja tuntuu kyllä hyvältä. Isosti kiitoksia kaikille jotka tämän ovat mahdollistaneet, tästä on hyvä jatkaa, Pajari kiitteli tiedotteessa.

Menestys poikii menestystä ja onnistuneen viikonlopun sivutuotteena Pajari-Mälkönen kaksikko ajoi lopulta koko kilpailun sijalle 10. Se tarkoittaa samalla uran ensimmäistä MM-pistettä myös yleiskilpailun puolelta.

Samalla kaksikko otti johtopaikan WRC2 Challenger-sarjassa, joka on sarjan tulokaskuskeille suunnattu. Viime vuonna kyseisen mestaruuden otti Emil Lindholm Reeta Hämäläisen kartturoimana. Kauden päätteeksi he pokkasivat lopulta myös WRC2-mestaruuden.

Ruotsin MM-ralli – WRC2-luokka:

1. Oliver Solberg (SWE)
2. Ole Christian Veiby (NOR) +42.3
3. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) +1:15.1
4. Georg Linnamäe (EST) +2:21.1
5. Marco Bulacia (BOL) +2:41.5