Kaudella 2021 ensimmäisen Formula 1 -kilpailunsa saanut Saudi-Arabia haluaa tuoda formula ykkösiä jatkossa entistä vahvemmin maan kulttuuriin. Saudi-Arabian moottoriurheiluliiton presidentti prinssi Khalid Bin Sultan Al Faisal kertoi maan suurista tavoitteita Motorsportin haastattelussa.

Al Faisalin mukaan Saudi-Arabia on asettanut 15-20 vuoden tavoitteen, minkä aikana heidän pitäisi nousta moottoriurheilumaailman huipulle Formula 1 -sarjassa.

– Maassamme on suuria yrityksiä, jotka voivat auttaa lajia tulevaisuudessa, Al Faisal korostaa.

Hän myöntää myös maan tavoitteena olevan houkutella jokin tehdastalli toimimaan Saudi-Arabiasta käsin.

– Sitä toivomme ja sen eteen teemme töitä. Toivottavasti saamme houkuteltua ison valmistajan tänne. Toivottavasti saamme ison valmistajan päämajan tänne tai saamme palkattua työtekijöitä, jotka voivat auttaa meitä kehittämään teknologiaa ja kehittämään oman brändimme.

– Olemme käynnistämässä 20-vuotisohjelmaa, joka todennäköisesti alkaa tämän vuoden lopussa tai 2024 alkuvuodesta. Haluamme järjestää kansainvälisiä tapahtumia, haluamme rakentaa autoja ja olla luovia. Haluamme oman kuljettajan, joka voi ajaa kilpaa Formula 1:ssä tai MotoGP:ssä.

– Panostamme paljon infrastruktuuriin ja rakennamme ratoja Saudi-Arabiaan. Haluamme myös rakentaa akatemioita (kuljettajille), jotta Saudi-kuskeja ja -tiimejä voisi olla tulevaisuudessa. Matka on pitkä, mutta haluamme saavuttaa tavoitteita 2030, 2035 ja 2040 mennessä, Al Faisal kertoi maan kovista tavoitteista.

Lähde: Pitpass