F1-sarjan ikänestori Fernando Alonso testasi tiistaina ensimmäistä kertaa Aston Martinia Abu Dhabissa ja kokemus oli kaikin puolin positiivinen.

Kaksi edellistä kautta Alpinella kurvaillut vanha kettu pääsi Pirellin rengastestien myötä kokeilemaan vihreää autoa, jolla Sebastian Vettel sekä Lance Stroll ajoivat sunnuntaina molemmat pisteille.

Espanjalainen kurvaili 97 kierrosta ja oli tyytyväinen tuntumaan, vaikka alla ollut kilpuri tulee muuttumaan Alonson sanojen mukaan rutkasti ensi kaudelle.

– Olen ehdottomasti optimistisempi nyt. Tehdessäni sopimuksen Aston Martinille, olin 90 prosenttisesti iloinen. Kun he alkoivat parantamaan ja päättivät kauden hyvin, olin tänä aamuna jo 100 prosenttisesti tyytyväinen ja nyt vielä hieman sitäkin enemmän, fiilistelee Alonso motorsport.com -sivustolla.

Alonsolla oli turhauttava kausi Alpinen puikoissa, sillä vanha mestari koki kilpurissaan monia teknisiä ongelmia ja niiden myötä keskeytyksiä. Ensimmäisessä testissään Aston Martinilla espanjalaiskonkari yllättyi Mercedes-moottorin luotettavuudesta.

– Kun he kertoivat minulle kilometrimäärän eilen illalla, olin hieman huolissani ja sanoinkin, että tuo on aika korkea lukema siihen nähden mihin olen tottunut, sanoi Alonso viitaten Alpineen ja Renaultin epäluotettavuuteen.

– Mutta ajoimme 97 kierrosta ilman ongelmia, joten se on tietysti erinomaista, myhäili espanjalainen.