Haas-tallissa ajavan Mick Schumacherin näytönpaikat ovat käymässä vähiin, kun kuluvaa F1-kautta on jäljellä enää neljän osakilpailun verran.

Tallin omistaja Gene Haas kommentoi saksalaisnuorukaisen otteita kovaan sävyyn sunnuntaina NASCAR -sarjan osakilpailun yhteydessä.

– Mickin pitäisi tuoda pisteitä ja yritämme antaa hänelle mahdollisimman paljon aikaa nähdäksemme, mihin hän pystyy. Jos hän haluaa pysyä kanssamme, täytyy hänen tuoda enemmän pisteitä ja sitä me odotamme, kommentoi Haas Associated Pressille.

Legendaarisen Michael Schumacherin poika kurvailee toista kauttaan kuninkuusluokassa ja hänen jatkomahdollisuuksiaan rasittaa edelleen saksalaisen tuhoisat ulosajot, joita nähtiin etenkin alkukaudesta.

Schumacher on raapinut kasaan 12 MM-pistettä tallikaveri Kevin Magnussenin 22 pinnaa vastaan. Pikku-Schumin viimeisin kassan rasitustesti nähtiin sarjan edellisessä osakilpailussa Japanin Suzukassa, kun hän lipsautti autonsa sateisissa olosuhteissa jäähdyttelykierroksella ratavalleihin.

Haasin omistaja myöntää olevansa etenkin saksalaisen ulosajoista huolissaan, sillä auton korjauskulut ovat käyneet todella kalliiksi.

– Tämä laji ei vain salli sellaista, sillä se on liian kallista. Jos teet virheen kuskia valitessa, strategiassa tai pelkästään rengasvalinnoissa, se maksaa miljoonia dollareita, jatkaa Haas.

Pitkän linjan moottoriurheilumies kuitenkin uskoo Schumacherilla olevan kyvyt menestyä F1-sarjassa, mutta Haas ei aio odottaa loputtomiin hänen esiinmarssiaan. Saksalaiskuljettajan ajovirheet ovat tulleet jo niin kalliiksi, että niiden ylitse on hankala katsoa, jos todellista tulosta ei ala putoamaan.

– Mielestäni Mickillä on potentiaalia, mutta hän maksaa omaisuuden ja hän on tuhonnut paljon autoja, jotka maksaa meille rahaa, jota meillä ei vain ole, purkittaa Haas näkemyksenä Schumacherista.

Haas ottaa kovan vertauskuvan esiin ja iskee mittatikuksi tuoreen kaksinkertaisen maailmanmestarin, Red Bullilla ajavan Max Verstappenin.

– Jos olet Max Verstappen ja tuhoat autoja, mutta tuot silti pisteitä kotiin, voimme elää asian kanssa. Mutta, kun olet takajoukoissa ja rikot auton, se on erittäin vaikeaa, jatkaa Haasin omistaja.

Haas-pomon kommenteista voi päätellä, että aika on käymässä vähiin muutenkin, kuin kuluvan kauden kisakalenterin osalta. Tulosta on alettava tulemaan jo ensi viikonloppuna Austinissa.

– Noh…jos hän voittaa seuraavan, hän on mukana. Jossain siellä välissä on se harmaa alue, sanoi Haas.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Texasin Austinissa. Koko kisaviikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

LUE MYÖS: Vielä kerran? – Kokenut F1-kettu lähellä Haas-sopimusta