Formula 1 -talli McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley kertoo Pitstop-podcastin tuoreessa jaksossa Fernando Alonson kyseenalaisesta tavasta hankkia mekaanikkoja puolelleen McLarenilla vuonna 2007.

Alonson ja Lewis Hamiltonin keskinäinen taistelu maailmanmestaruudesta sai rumia piirteitä kauden aikana. Muun muassa Unkarissa Alonso hidasti tahallaan omaa varikkopysähdystään aika-ajossa siten, että Hamilton ei voinut ajaa omaa nopeaa kierrostaan enää espanjalaisen jälkeen.

– Yksi Fernandon taktiikoista on se, että hän pyrkii saamaan koko varikon puolelleen. Hän yrittää saada sillä kontrollin, Priestley sanoi.

– Kerran saapuessani kisaan Fernandon manageri ja fysiikkavalmentaja jakoivat rahaa ruskeissa kirjekuorissa kaikille, jotka eivät työskennelleet Lewisin auton kanssa suoraan. Kun avasin kirjeen, siellä oli arviolta 1500 euroa, se oli todella hämärää touhua, Priestley paljasti.

– Meille kaikille alkoi valjeta, että hän halusi voittaa meidät puolelleen MM-taistelussa. Sitä voisi pitää fiksuna taktiikkana, mutta lopulta McLarenin johto sai asian selville ja pakotti kaikki luovuttamaan rahat hyväntekeväisyyteen, mikä oli kaikille ok.

Alonson jätti McLarenin heti ensimmäisen vuoden jälkeen. Hamilton puolestaan vaihtoi Mersulle kauden 2012 jälkeen.