FIA:n sopimussovittelija määräsi perjantaina McLarenin omistavan sopimusoikeudet huippulupaus Oscar Piastriin.

Austraalialainen julkistettiin jo elokuun alussa Alpinen kuljettajaksi. Ongelmana oli se, että Piastri itse ei ollut aikonut ajaa tallissa, sillä taustalla oltiin käyty neuvotteluja McLarenin kanssa. Pitkä sopimuskiista sai päätöksen eilen ja Piastrista tuli virallisesti McLaren-kuljettaja kaudelle 2023.

Nyt nuori aussi avautuu viime viikoista Alpinella. Piastri ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan tallia. Erityisesti tallipäällikkö Otmar Szafnauer sai palautetta siitä, kuinka hän kertoi Piastrille ajopaikasta.

Szafnauer kertoi Piastrille ajopaikasta vain muutama tunti ennen julkistusta. Ongelmana oli se, että Piastri oli töissä simulaattoritehtävissä. Uutisen tullessa hänen ympärillään oli kymmeniä ihmisiä, joten asiasta neuvottelu ei ollut mahdollista.

Lisäksi Piastri oli sanonut useasti, että hän jättää tallin kauden päätteeksi. Silti talli julkisti hänet kilpakuljettajaksi.

– Se oli uskomaton ja totta puhuen vaikea episodi. Se ei tuntunut oikealta. Julkistus tehtiin usean työntekijän edessä, jotka eivät kuulu tähän tilanteeseen. En minä halua aiheuttaa kohtausta heidän edessään, Piastri kommentoi Lawrence Barrettolle.

– Minä olin sanonut moneen otteeseen lähteväni. Olin ilmoittanut siitä kauan ennen Alonson (Fernando) päätöstä siirtyä Aston Martinille. En voi uskoa, että he julkistivat minut kuskiksi sen jälkeen.

– Julkistus eväsi minulta mahdollisuuden normaaleihin hyvästeihin Enstonessa. Se ei ollut oikein.