Britannian GP saatiin päätökseen sunnuntaina ja samalla leivottiin Formula 1 -sarjassa uusi voittaja, kun Carlos Sainz nappasi uransa ensimmäisen F1-osakilpailuvoiton.

MM-sarjaa johtava Max Verstappen kärsi ongelmista, mutta pystyi silti ajamaan pisteille.

SuomiF1-sivusto listasi kisan topit ja flopit.

Halo pelasti minut tänään” – kauhukolarista selvinnyt Guanyu Zhou lähetti faneille viestin somessa

FLOP3

Juuso Koivumäki: Daniel Ricciardo. Australialainen on vain pelkkä varjo vanhasta itsestään. Vauhtia ei ole aika-ajossa eikä kilpailuissa. Tallikaverin taistellessa isoista pistesijoista entinen Red Bull -tähti sai autonsa ruutulipulle viimeistä edellisenä maaliviivan ylittäneistä kuljettajista. McLarenin voisi olettaa kohta etsivän uutta kuljettajaa Ricciardon tilalle.

Eetu Lehtonen: Ferrarin taktiikkanerot. Ferrari saavutti voiton, mutta olisi voinut saavuttaa paljon enemmänkin. Tiukassa paikassa aivonystyrät eivät raksuttaneet tarpeeksi nopeasti, jotta Charles Leclerc oltaisiin otettu sisään. Ferrarin tuplastopissa Carlos Sainz olisi menettänyt sijan mahdollisesti vain Lewis Hamiltonille, mutta päätös oli liian vaikea ja se maksoi Ferrarille jälleen kerran pisteitä.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Yuki Tsunoda. Japanilaiskuljettajalta kerrassaan surkea suoritus, kun hän taklasi tallikaverinsa ulos kilpailusta. Ilman Tsunodan aivopierua molemmat autot olisivat todennäköisesti löytyneet pisteiltä. Alpha Taurilla pisteitä ei liikaa ole, joten kaikki pisteet olisivat äärimmäisen arvokkaita.

Eetu Lehtonen: Daniel Ricciardo. Oliko McLarenilla toinenkin auto viikonloppuna mukana? Australialaisen homma ei ota onnistuakseen. Välillä saattaa kairata pisteen sieltä sun täältä, mutta kokonaisuutena Ricciardon kausi on edelleen viime kauden taaperruksen kaltaista. Ricciardon kohdalla alkaa olemaan validi kysymys, että päättyykö aiemmin huumori vai ura kuninkuusluokassa?

FLOP1

Juuso Koivumäki: Ferrari. Vaikka talli hakikin voiton Carlos Sainzin voimin, pilasi italialaistalli omat mahdollisuutensa ylivoimaiseen kaksoisvoittoon. Molempien Red Bull -kuskien pudotessa kärjen vauhdista vaurioituneiden autojen takia. Jos Ferrarilla olisi reagoitu aiemmin Sainzin surkeaan vauhtiin, Charles Leclerc olisi ehtinyt ajaa riittävän kaulan ja vaihtaa myös renkaan turva-auton aikana.

Eetu Lehtonen: Yuki Tsunoda. Japanilainen on ajanut alkukaudella vahvasti, mutta oppirahojen maksupussukassa näytti sunnuntaina olevan vielä löysää. Kömpelö ohitusyritys pilasi molempien AlphaTaurien kilpailut ja saman rytäkän seurauksena tuhoutui myös isovelitallin Max Verstappenin voittohaaveet, kun hollantilainen joutui ajamaan heidän romujensa yli.

TOP3

Juuso Koivumäki: Tuomaristo. Tuomarit ovat saaneet paljon parjausta edelliskausina, mutta tänä vuonna linja on ollut erinomainen ja he ovat olleet hiljainen yllättäjä. Kuljettajien on annettu oikeasti taistella sijoituksista ilman turhia rangaistuksia. Silverstonessa nähtiin kovaa kilvanajoa, ja on hienoa, ettei tuomaristo lätkäiset heti rangaistusta, jos kuljettajat näyttävät kyynärpäitään.

Tuomaristo tutki Verstappenin härskiä temppua – selvisi ilman rangaistusta

Eetu Lehtonen: Carlos Sainz. Krediittiä jaetaan, kun sen paikka on ja tällä kertaa Sainz ansaitsee kunniaa. Vaikeissa olosuhteissa uran ensimmäinen paalupaikka ja perään voitto. Espanjalainen ei ollut sunnuntaina radan nopein mies, mutta käytti täydellisesti voittoon auenneen tilaisuutensa. Haistatti tallilleen pitkät nähdessään todellisen voittomahdollisuuden, eikä tiimin pyynnöstä jäänyt tekemään tallikaverilleen puskuria. Se oli voittajan ja aidon kilpailijan temppu.

TOP2

Juuso Koivumäki: Mick Schumacher. Schumacher on osoittanut useassa kilpailussa tällä kaudella, että vauhtia riittää ja kilpailusuoritukset ovat olleet hyviä, mutta tasaisuuden puute on vienyt pisteet. Liian monesti Schumacher on sortunut virheeseen, joka on maksanut liikaa. Tällä kertaa pää pysyi kylmänä ja palkintona uran ensimmäiset MM-pisteet. Lopussa mahtavaa taistelua Max Verstappenin kanssa.

Eetu Lehtonen: Mick Schumacher. Nuoren saksalaisen alkukausi on ollut jättipettymys, mutta sunnuntaina Silverstonessa ajoittaiset valonpilkahdukset napsahtivat onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Pakan hänniltä ehjä kilpailu ja loistava strategia toi Pikku-Schumille uran ensimmäiset MM-pisteet. Toivotaan, että tämän onnistumisen myötä apina putosi selästä ja saksalainen alkaa toimittaa autoaan tasaisesti tähän tapaan.

TOP1

Karu kuva Silverstonen radasta kertoo Guanyu Zhoun kolarista enemmän kuin tuhat sanaa

Juuso Koivumäki: Halo. Turvakaari on todistanut arvonsa jo lukuisia kertoja pelastamalla kuljettajia vakavilta vammoilta. Silverstonessa se saattoi pelastaa Roy Nissanyn ja Guanyu Zhoun henget. Kultaakin arvokkaampi turvallisuusuudistus sarjaan.

Eetu Lehtonen: Halo. FIA:n kehittämä turvakaari kuskin pään suojaamiseksi on pelastanut jo ennen Silverstonen viikonloppua ihmishenkiä ja sunnuntaina näin kävi kahdesti.

F1-auto paiskautui vain metrien päähän faneista – hurjat videot leviävät maailmalla