Mercedeksellä ja Lewis Hamiltonilla on ryppyjä rakkaudessa, uskoo hollantilainen kilpa-autoilija Tim Coronel.

Mercedeksen W13-kilpuri ei ole ollut helppo käsiteltävä tällä kaudella, eikä vauhti ole riittänyt voittotaisteluun. Siitä huolimatta Hamiltonin tallikaveri George Russell on onnistunut tuomaan hopeanuolensa kauden jokaisessa osakilpailussa maaliin viiden parhaan joukossa.

Hamilton on tehnyt saman vain kahdesti ja hän on sijoittunut tallikaveriaan paremmin ainoastaan kauden korkanneessa Bahrainin GP:ssä.

Coronelin mukaan ”halkeamat ovat kasvamassa” ja tästä saatiin esimerkki sunnuntain kilpailussa, kun britti arvosteli tiimiradiossa menettelyä hänen strategiaansa liittyen.

– Mercedes ja Hamilton eivät ole hyvissä fiiliksissä, sanoo Coronel Hollannin motorsport.com -sivustolla.

– Kuljettajan penkillä kaiken ollessa kohdallaan ilmaiset itseäsi hyvin, jolloin pystyt olemaan luova ja jatkaa yrittämistä.

– Hamilton ja Mercedes ei todellakaan ole sellaisessa tilanteessa tällä hetkellä. Huomaan hänen keksivän runsaasti tekosyitä, sanoo pitkän linjan moottoriurheilija.

Hollantilaisen mukaan Hamiltonin hankalaa tilannetta ei helpota se, että tallikaveri Russell ”vetelee häntä nenille” kilpailusta toiseen.

– Olet koko ajan väärällä jalalla liikenteessä ja juuri näin on tapahtumassa Hamiltonille nyt. Hän koittaa etsiä tekosyitä, jatkaa 50-vuotias.

Coronel antaa myös näkemyksensä tilanteesta, jossa Hamilton tiuskaisi tallilleen tiimiradioon, kun häneltä udeltiin mielipidettä kilpailun taktiikasta. Russell teki kilpailussa oman ratkaisunsa ja päätti pysyä pitkään radalla kovilla renkaillaan, mikäli turva-auto tulisi jossain vaiheessa radalle.

– Russell yrittää käyttää mahdollisuuksia, koska hänellä on hyvä fiilis. Hän luo sen itselleen ja näimme aikanaan samaa Michael Schumacherin kanssa. Hän ajatteli aina yhdessä tallin kanssa, sanoo Coronel.

– Hamilton puolestaan heittää pallon kokonaan tallille, mutta kuljettajankin täytyy ajatella. Hamilton on liian keskittynyt hänen lävistyksiinsä, korvakoruihinsa ja muuhun hölynpolyyn kuin kilvanajoon, pamautti hollantilainen näkemyksensä.